Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2017 11:08:41 - doby

Jak vnímat Piráty?

Která ze stran je vám třeba osobně nejblíž?
ANO a SPD jsou podle mě polulistické strany, které těží z toho, že uměle vyvolávají strach u lidí
ODS+TOP 09 jsou pravicové strany, a do jejich bloku asi zapadají i lidovci a starostové.
ČSSD je levicovou stranou a přijde mi, že vy jste názorově někde poblíž. Ostatně jste společně nevstoupili do samozvaného demokratického bloku. Nechápu moc, proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2017 15:18:47 - Bc. Jan Pošvář
 Dobrý den, Piráti jsou liberální středovou stranou a nevidím žádnou alternativu mezi českými politickými stranami. Tradiční strany jsou příliš konzervativní, stejně jako tzv. Demokratický blok. Ten vznikl po té, co jsme svolávali opoziční strany ke kulatému stolu, kde při druhé schůzce nám oznámili jeho vznik a předložili nesplnitelnou podmínku, tedy vyslovení nepodpory jedinému kandidátovi na předsedu sněmovny. To je ale krok, který nemůžeme učinit, neb nezvolením předsedy bychom pouze blokovali sněmovnu, vládla by Sobotkova vláda bez podpory a poslanecká sněmovna by nemohla dělat nic jiného, než zase volit svého předsedu. A i v momentě, kdy bylo jasné, že podporu získá i bez nás, nemělo smysl svoje logické rozhodnutí měnit podle toho, jak se na to tváří ostatní. To není náš styl.S pozdravemJan Pošvář