Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2017 14:45:26 - Petr Kuře

Kde na své sliby vezmete peníze?

Všechny strany slibují, jak přidají na platech, důchodech apod. Když ale řeknete A, měli byste říc i B. Kde chcete vzít peníze na navýšení důchodů? Jakou si představujete reálnou minimální mzdu u nás, za 4 roky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2017 19:32:29 - Bc. Jan Pošvář
 Dorovnání na minimální důchod je otázka jednotek miliard v rozpočtu. Ty můžeme získat třeba legalizací a zdaněním konopí. Obrovský potenciál je v předražených zakázkách bez výběrového řízení a stále přetrvávající korupci. Zavádění větší transparentnosti do státu může přinést do rozpočtu hned několik desítek miliard. Chceme také zavést sektorovou daň na banky a telekomunikace podobně, jak to mají v Rakousku.Naše minimální mzda by měla překročit výši minimální mzdy Polska a z dlouhodobého hlediska by jsme měli se vyrovnat Slovinsku. Jaká by měla být její výše za 4 roky, to nelze dopředu odhadnout. Bude záležet na tom, jak se bude vyvíjet stav ekonomiky. S tím bude úzce souviset zjednodušování státu, rozvoj regionů, vytváření zdravého podnikatelského prostředí.