Bc. Julie Hodečková

  • SZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2019 9:30:32

Překvapení? Nejlepší ekologický program pro eurovolby mají Zelení

Překvapení? Nejlepší ekologický program pro eurovolby mají Zelení

Nejvíce ekologický program pro volby do europarlamentu mají Spojenci pro Evropu, na němž kandidují Zelení (volební lístek číslo 26). Následky změny klimatu začínáme pociťovat na vlastní kůži a času jednat ubývá.

Evropské volby se kvapem blíží a média jsou jako obvykle zaplavena různými průzkumy a analýzami. Na jednu obzvláště zajímavou bychom vás chtěli upozornit i my. Experti Hnutí DUHA a Zeleného kruhu zkoumali programy jednotlivých kandidátek z hlediska toho, jaký důraz kladou na lepší péči o krajinu a zdraví lidí. Nejvíce ekologickým programem následně vyhlásili ten náš koaliční, Spojenců pro Evropu, na němž kandidují Zelení (mezi volebními lístky nás najdete pod číslem 26). O tom, jak důležité je změnit způsob péče o krajinu a půdu, mluvil náš předseda a pětka společné kandidátky Petr Štěpánek i v pořadu Duel na TV Seznam. Zdůraznil také, že je třeba od základů překopat dosavadní společnou zemědělskou politiku, která podporuje velké agropodniky typu Agrofert.

50 % prostředků by podle něj mělo jít do ochrany životního prostředí a dalších 50 % pak k rodinným farmám a do biozemědělství bez chemie, bez pesticidů a bez postřiků.

Následky změny klimatu začínáme pociťovat na vlastní kůži a času jednat ubývá. V našem boji za prosazení tolik důležitých změn i nadále pokračujeme, o tom vás můžeme ujistit. Na řešení spousty problémů – zejména těch souvisejících s postupující změnou klimatu, však potřebujeme silnou Evropu. A právě proto si vás dovolujeme teď, před volbami do Evropského parlamentu, oslovit se žádostí o podporu.

Vzhledem k závažnosti situace a snaze netříštit proevropské síly jsme se pro tyto volby rozhodli kandidovat společně se STAN, TOP 09, LES a dalšími regionálními partnery. Každá koalice je do určité míry hledáním kompromisu, výhody ale jasně převážily. A co víc – toto spojení nám dává reálnou šanci zasednout v Evropském parlamentu a pokračovat v naší práci. Nemusíte se totiž tentokrát bát, že by váš hlas pro Zelené propadl: podle průzkumu České televize má tato kandidátka potenciál 18,5 procenta!

Na kandidátní listině číslo 26 najdete celkem 5 Zelených: předsedu Petra Štěpánka, místopředsedkyni Karolínu Žákovskou, Matouše Vencálka, Hanu Vackovou a Petra Kutílka. Jejich medailonky a koaliční program si pak můžete přečíst na webu. A jen pro připomenutí: volby se konají v pátek 24. května a v sobotu 25. května a vybíráte v nich jednu kandidátní listinu, na níž můžete podpořit dva své favority preferenčními hlasy.

Petr Štěpánek předseda Zelených a č. 5 na kandidátce Spojenců pro Evropu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama