Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2016 11:33:00

Na revizi projektu nemocnice se začne pracovat ihned

Na revizi projektu nemocnice se začne pracovat ihned

Oprava projektové dokumentace do 45 kalendářních dnů a spolupráce s odbornou firmou, která bude revizi dozorovat.

Na tom se domluvilo vedení Královéhradeckého kraje s projektantem dokumentace, která je důvodem zrušení miliardového tendru na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod.

Projektant souhlasil s tím, že celou projektovou dokumentaci znovu projde a opraví, a to bez dalšího nároku na finanční odměnu. Na tuto revizi bude mít nyní čas 45 kalendářních dnů a bude pracovat pod dozorem odborné firmy. „Nechceme celý proces protahovat déle, než je nezbytně nutné, proto je pro nás důležité, že se na revizi začne pracovat prakticky ihned. V rámci reklamačního řízení budou jednou týdně pořizovány písemné záznamy. Budeme tedy mít neustálou kontrolu nad průběhem oprav,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

S takovým postupem projektová kancelář souhlasí a deklarovala, že bude spolupracovat. „Poskytneme Královéhradeckému kraji veškerou součinnost vedoucí k opravě projektové dokumentace. Úzce spolupracujeme s vedením kraje a na řešení vzniklé situace ku prospěchu našeho zadavatele, kterým je Královéhradecký kraj. Souhlasíme se spoluprací s odbornou firmou, která provede audit námi zpracované dokumentace, a v souladu s Královehradeckým krajem zapracujeme závěry vzniklé z tohoto auditu. V současné době zapracováváme první výstupy z tohoto auditu,“ doplnil Jiří Slánský, jednatel firmy JIKA-CZ, která je autorem projektové dokumentace.

Kraj zadal opravu projektové dokumentace poté, co byl nucen na jejím základě zrušit miliardový tendr na modernizaci areálu Oblastní nemocnice Náchod. Z odborných posudků vyplývá, že projektová dokumentace má nedostatky a existuje zde tak objektivní důvod pro zrušení celé soutěže podle zákona o veřejných zakázkách. Během lhůty pro podání nabídek obdržel kraj celkem 210 žádostí o dodatečnou informaci, které obsahovaly 995 dotazů. Z velké části se dotazy týkaly soupisu prací a výkazu výměr, které slouží pro výpočet nabídkové ceny a jsou částí projektové dokumentace.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama