Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2021 22:21:00

Pirátský příběh nekončí, jedeme dál

Pirátský příběh nekončí, jedeme dál

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům voleb do Poslanecké sněmovny

 Nejsem úplně typ člověka, co lpí na minulosti, nebo fňuká. Volby pro Piráty dopadly tragicky, to si nebudeme nalhávat. Já jsem se k tomu už vyjadřovala v některých médiích [1] - od počátku jsem sice nebyla fanouškem koalice, ale teď už je pozdě na tom něco měnit nebo se plácat v tom, kdo co předvídal.

Proto se chci teď zaměřit na to pozitivní, a hlavně budoucnost! První radost je těch 50 žen ve Sněmovně. Nenalhávám si, že je to kvůli mé kampani #PolitikaJeProVšechny (ZDE) - od toho tady byly kampaně cílenější na volby - ale je faktem, že do Poslanecké sněmovny bylo zvoleno historicky nejvíce žen. (A sobecky si budu říkat, že jsem na tom třeba i malinkatou zásluhu mít mohla, neberte mi, prosím, radost.

Mohla bych napsat, že je další skvělou zprávou, že jsme se postavili Babišovi. Podle mě to ale není jen o Babišovi, ale pozitivním trendu, které tyto volby nastavily. Ukázaly, že populistům a oligarchům s obrovskou mediální a finanční mocí se dá čelit. Všímají si toho i v zahraničí a situaci v Česku popisují jako populismus na ústupu. [2] Je hodně důležité, že jdeme příkladem toho, že ve svobodných volbách se lze postavit autoritářským a populistickým trendům.

Co mě jako liberálně a progresivně smýšlejícího člověka moc netěší, je konzervatismus, který bude nutnou součástí nově vznikající vlády. Ráda bych, abychom nezapomínali na to, že po “odchodu” Babiše se (snad) stane politika opět soubojem ideologií, to však neznamená, že jste současnou vládou zastupování. Apelujte na své volené zástupce, aby brali v potaz důležitá témata, jako je například klima.

Co vás ale doufám nepřekvapí je, že ode mě častěji a častěji uslyšíte o domácích tématech, protože jako europoslanecká delegace Pirátů nenecháme naše poslance v Česku na holičkách a pomůžeme jim s pokrýváním důležitých témat, jak jen to bude možné.

Týmovým duchem snad lidem ukážeme, co je to Pirátství, o kterém jsem před rokem mluvila [3] a budeme se moci bez studu a hrdě ucházet o vaše hlasy ve volbách příštích.

Díky za váš zájem i podporu!

Poznámky:
[1] ZDE
[2] ZDE
[3] Video ZDE
     Psaná forma ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama