Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2020 20:21:00

Český hydrometeorologický ústav varuje před požáry a blesky

Český hydrometeorologický ústav varuje před požáry a blesky

Komentář na facebookovém profilu k nebezpečí vzniku požárů a přicházejícím bouřkám

Aktuální výstraha Český hydrometeorologický ústav varuje jak před nebezpečím vzniku požárů z důvodu současného teplého počasí s minimem srážek, tak i před ojedinělým výskytem silných bouřek s přívalovými srážkami kolem 45 mm, které by v sobotu od 12:00 měly předcházet příchodu studené fronty v neděli.

V prvním případě se doporučuje nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou.

V druhém případě je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat blesky, v menší míře kroupy a nárazy větru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama