Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2014 9:23:04 - Kamil Hácha

volební systém

STAN podporuje přímou volbu co ale další změny volebního systému?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2014 18:35:28 - Bc. Martin Půta
Přímá volba starostů, primátorů a hejtmanů a je podle nás logickým krokem ke zvýšení odpovědnosti politiků za rozhodování. Ale také ke zmenšení prostoru, kdy o skutečném dění v obcích, vesnicích a městech rozhodují zákulisní hráči a nikoli lidé, kteří mají formální odpovědnost.

STAN se chtějí v budoucnosti věnovat také diskusi o změně volebního systému obecních voleb, přes volby krajské až po volby do parlamentu, také proto jsme se letos v červnu zúčastnili pracovního semináře s Karlem Janečkem o projektu Občan 21, protože jsme chtěli získat dostatek informací o jeho návrzích, které se změny volebních zákonů volebního systému týkají.

Podle mého osobního názoru je z dlouhodobého hlediska nutné zmenšit volební obvody tak, aby voliči měli možnost se s politikem, kterého volí osobně, potkat a nespoléhat se pouze na marketingové kampaně politických stran.

S pozdravem Martin Půta

hejtman Libereckého kraje