Bc. Martin Víteček

  • STAN
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2015 15:16:00

Není nejmenší důvod snažit se udržet moci za každou cenu

Není nejmenší důvod snažit se udržet moci za každou cenu

Koaliční smlouva je podepsána. Novým primátorem bude Radim Křupala za ČSSD.

Ve čtvrtek 10. prosince 2015 byla pdepsána koaliční smlouva mezi zastupiteli bývalého hnutí ANO kolem Martina Vítečka (nyní Sdružení nezávislých zastupitelů - SNZ), ČSSD, Změny pro Opavu a KDU-ČSL. V ní se zastupitelské kluby dohodly, že novým primátorem města Opavy se stane Radim Křupala. Dosavadní primátor Martin Víteček se stane prvním náměstkem primátora a na svých pozicích náměstků setrvají Josef Stiborský i Dalibor Halátek. Naopak Simona Bierhausová na pozici náměstkyně primátora definitivně končí.

Primátor Martin Víteček považuje takové řešení za rozumné a nabídl svůj post konkurenční straně: „S ohledem na vývoj kolem hnutí ANO i problémy, které náš klub postihly, vnímám toto řešení jako nejlepší možné. Jsme našim voličům zodpovědní a ve stávajícím stavu není nejmenší důvod snažit se udržet moci za každou cenu,“ komentuje dění Martin Víteček a dodává, že v pondělí 14. prosince je ochoten dát svou funkci k dispozici. Setrvání v koalici je pro zastupitele kolem Martina Vítečka možností pokračovat v započaté práci. Naopak v opozici končí čtveřice nyní nezařazených  rebelujících zastupitelů za bývalé ANO vedené Simonou BIerhausovou, a to včetně poslance Martina Sedláře, který je nyní také bezpartijní.

Nové vedení města by tak mělo vzejít právě z řádného prosincového zastupitelstva. Nová rada, by měla mít 11 členů. Čtyři členové za ČSSD a za bývalé hnutí ANO, dva členové rady za Změnu pro Opavu a jeden člen rady za KDU-ČSL. Koalice pak bude v zastupitelstvu disponovat celkem 21 hlasy z celkových 39. SNZ (bývalé ANO) bude mít 7 zastupitelů, ČSSD 7 zastupitelů, Změna pro Opavu 4 zastupitele a KDU-ČSL 3 zastupitele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama