Bc. Milan Kroupa

  • ANO 2011
  • Jablonec nad Nisou
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2019 12:12:00

Jablonec se připravuje na další programové období

Jablonec se připravuje na další programové období

Primátoři všech 27 statutárních měst v České republice v úterý 23. dubna na společném jednání v Pardubicích definovali základní požadavky pro nadcházející programové období Evropské unie na roky 2021-2027.

Celkem požadují 75 až 100 miliard korun. Jednání se za statutární město Jablonec nad Nisou zúčastnili primátor Milan Kroupa a vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová. Jablonec si bude muset stanovit své strategické projekty k realizaci v tomto období.

„Definovat potřeby statutárních měst dopředu a na jejich základě prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj u Evropské komise vyjednávat o penězích, které si nakonec budou moci rozdělit, považuji za velice správný a strategický krok,“ říká primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa s tím, že v dalším programovém období bude mít město možnost čerpat evropské dotace v rámci  nástroje Integrovaných územních investic (ITI) aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou, který by měl fungovat na podobných principech jako současný Integrovaný plán rozvoje území Liberec – Jablonec nad Nisou (IPRÚ). V rámci IPRÚ Jablonec čerpá dotace mj. na rekonstrukci Centra terénních a ambulantních služeb v Jablonci nad Nisou a modernizace základních a navýšení kapacity mateřských škol. V oblasti dopravy se bude jednat o rozsáhlou investici v Jablonci nad Nisou na prodloužení tramvaje do centra města či výstavbu terminálu MHD.

„Novinkou Programového období EU 2021+ by měly být evropské dotace na kulturní památky či infrastrukturu cestovního ruchu. Výhodou IPRÚ či ITI jsou alokované dotační prostředky určené pro přesně vymezenou oblast. Budeme však muset počítat s vyšší spoluúčastí, dotace EU bude pro náš region snížena z 85 % na 70 %,“ doplňuje vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama