Bc. Pavel Severa

  • Pardubický kraj
  • Výbor pro bezpečnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2010 17:14:09

Namočené jsou ODS, ČSSD a VV

Namočené jsou ODS, ČSSD a VV

Detektiv: Vazby na Mrázka mělo 6 politiků ze 3 stran.

Legendární policejní spis Krakatice mapující aktivity zavražděného mafiánského bosse Františka Mrázka konečně pronikl na půdu sněmovny. Bývalý elitní detektiv Karel Tichý včera poslancům bezpečnostního výboru vyprávěl dvě hodiny o prorůstání organizovaného zločinu do politiky.

V minulosti několikrát odložené jednání, které proběhlo v utajeném režimu, interpretují politické strany po svém. Sociální demokraté, kteří byli na výboru v přesile, prosadili usnesení, v němž vyzvali exministra vnitra a místopředsedu ODS Ivana Langra, aby kvůli Krakatici „zvážil své postavení ve veřejném životě". Podle ODS ale sociální demokraté jen zneužili své přesily.

Předseda výboru František Bublan z ČSSD bez dalších podrobností oznámil, že poslance k přijetí usnesení vedly „nové skutečnosti".

Podle internetového serveru Aktuálně. cz měl Tichý na výboru o Langrovi říci, že si musel dobře uvědomovat, že jde na ruku Mrázkově zločinecké organizaci. Na Langra, který v uniklých policejních odposleších figuruje coby „Íčko", již dříve prasklo, že ve prospěch Mrázka pracoval nepřímo. Politik se ale vždy hájil tvrzením, že jen pomáhal developerovi Luďku Sekyrovi a o jeho vazbách na bosse podsvětí neměl ani potuchy.

Podle informací, které se LN podařilo shromáždit, nicméně Tichého vyjádření ani zdaleka tak jasné a zřetelné nebylo. „Pan Tichý mluvil o tom, jací lidé procházeli jejich činností, do jaké míry se ti lidé potkávali - méně či více náhodně. Na adresu pana Langra řekl, že není v politice první den a že při svých zkušenostech musel tušit, že za těmi kontakty, se kterými se potkával, může být vzadu někdo další," řekl LN účastník jednání a poslanec za TOP 09 Pavel Severa. 

Podle Severy mluvil Tichý o minimálně šesti politicích, kteří udržovali s Mrázkovou skupinou nějaké kontakty: „Šlo o lidi z ODS, ČSSD a z Věcí veřejných. Konstatovali jsme, že se jedná o problém systémový, nikoliv jednotlivců." Oslovení sociálnědemokratičtí členové výboru odmítli detaily kvůli utajovanému režimu jednání komentovat.

Podle vyjádření policejního prezidenta Oldřicha Martinů výslech Tichého k ničemu ze strany policie nepovede. Nezaznělo totiž prý nic jiného, než co je ve spisu.

Pavel Severa, kandidát TOP 09 v Pardubickém kraji
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama