ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2018 22:39:32

Bilancování v prostějovské dopravě v letech 2015 - 2018

Bilancování v prostějovské dopravě v letech 2015 - 2018

Volební období pomalu končí a tak si dovolím předložit pár bodů, které se nám spolu s koaličními kolegy z ČSSD, PéVéčka a KSČM podařilo prosadit v letech 2015 - 2018. Občané posuďte sami výsledky práce naší koalice a rozhodněte.

Doprava:

1)     Za největší úspěch v tomto volebním období považuji fakt, že se nám podařilo v rámci koalice domluvit spolupráci s Olomouckým krajem (ještě pod vedením hejtmana Jiřího Rozbořila) ve věci zřízení kanceláře pro výkup pozemků pro budoucí Severní obchvat Prostějova, že jsme spolu s krajem dokázali vykoupit potřebné pozemky a nachystat projekt do fáze, že je již vše vykoupeno, projektová dokumentace zpracována a došlo k projednání a schválení stavebního povolení, čímž došlo k přípravě projektu do té míry, že se může již v roce 2019 začít stavět a dojde tak k realizaci projektu, o kterém někteří léta tvrdili jak je těžce realizovatelný.

2)       Pokračovali jsme ve výstavbě okružních křižovatek, jako řešení mnoha složitých dopravních situací ve městě – okružní křižovatka u zámku.

3)      Máme připravenu kruhovou křižovatku na Poděbradově náměstí a pracujeme na kruhové křižovatce Olomoucká-Vápenice-Svatoplukova

4)      Realizovali jsme sčítání dopravy, čímž jsme získali relevantní data a zátěži dopravních komunikací v rozvoji dopravy ve městě. Největším problémem je nárůst dopravy na Olomoucké ulici (z 10.000 na 15.000 aut za 24 hodin), Dolní a Okružní. Olomoucké má ulehčit právě severní obchvat.

5)      Ve spolupráci s Olomouckým krajem se nám podařilo realizovat generální opravu páteřní komunikace Brněnská.

6)      Předjednali jsme s Olomouckým krajem opravu zásadních komunikací jako je Plumlovská, Vrahovická či Wolkerova. První dvě se budou realizovat v roce 2019

7)      Ve spolupráci s okolními obcemi, Olomouckým krajem a ŘSD se nám podařilo dojednat přípravu zajištění nájezdu na dálnici ve směru od Němčic na Hané na Olomouc, který též nikdo roky neřešil a nyní se rýsuje posun.

8)      Podařilo se nám ve spolupráci s FTL, která zajišťuje MHD ve městě Prostějově obměnit její vozový park, který jako první v ČR je zcela bez exhalací a jezdí na zemní plyn již 20 let, a nahradit tak stávajících 13 autobusů na zemní plyn novými, moderními a ekologičtějšími.

9)      Připojili jsme se k akci doprava do 26 let se slevou a pro seniory, s tím, že dopravu od 70 let již léta zajišťujeme pro seniory v rámci MHD zdarma.

10)  V rámci Smart city připravujeme inteligentní systém parkování vč. elektronického naváděcího systému.

11)  Připravili jsme opravu autobusového terminálu u lázní a zastřešení autobusových nástupišť na Janáčkově ulici.

12)  Pokračujeme v budování cyklostezek jak ve městě, tak i směrem z města (Seloutky, Mostkovice, Určice)

Bc. Pavel Smetana, náměstek primátorky města Prostějova

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama