ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2018 20:38:24

Čas předvolební aneb podpora sportu v Prostějově v letech 2014 - 2018

Čas předvolební aneb podpora sportu v Prostějově v letech 2014 - 2018

Kolem podpory sportu existuje řada legend a nepravd. Zde se dozvíte jak to ve skutečnosti bylo se sportem v Prostějově v právě končícím volebním období 2014 - 2018

Předvolební účtování by nebylo úplné, kdybychom se aspoň částečně nedotkli podpory a rozvoje sportu ve městě Prostějově, městě sportu.

Již řadu let probíhá podpora sportovních aktivit občanů města a to jak těch ještě nezletilých, tedy dětí a mládeže, tak i dospělých. Mnozí občané se domnívají, že podpora sportu formou dotací je jedinou formou jak se podporuje nejen sport, ale i kultura a sociální oblast. Toto je však omyl. Sport jsme v letech 2014 – 2018 podporovali těmito způsoby:

1)      Přímé dotace pro jednotlivé sportovní oddíly a to především dotace na nájem sportovišť, energie a cestovné.

2)      Podpora rozvoje, renovací a výstavby sportovišť. Mezi úspěšné projekty lze zařadit např. Výstavbu nového 50 m koupaliště ve Vrahovicích, rekonstrukci šaten Zimního stadionu, investice do fotbalového stadionu, výstavbu tří street workoutových hřišť, rekonstrukci sportovního hřiště v Čechovicích, rekonstrukci tribun ve Sportcentru, příprava výstavby sportovní haly v DDM Sportcentru na Vápenici, rekonstrukci Velodromu, přípravu výstavby krytého bazénu u aquaparku či úspěšný společný projekt státu, kraje a města – výstavbu Národního sportovního centra.

Výši dotací do sportu na svých jednáních připravovala a doporučovala radě města Komise sportovní, jakožto poradní a iniciační orgán rady města. Dotace byly zaměřeny především na podporu základních potřeb oddílů, tedy na nájmy, energie a dopravu. Dotace směřovali do sportu ve třech oblastech:

1)      Podpora sportu vrcholového

2)      Podpora sportu výkonnostního

3)      Podpora sportu rekreačního

Všechny tyto úrovně sportu jsme podporovali především se zaměřením na děti a mládež, neb jak zlaté pravidlo praví: „ kdo si hraje (sportuje), ten nezlobí“.

Sport jsme podporovali jak podle finanční náročnosti jednotlivých sportovních odvětví (jiné nároky má např. hokej a jiný plavci či šachy), tak i podle toho zda se jedná o sport, kterému se aktivně věnují občané (např. v rámci oddílů Sokola, Orla či DTJ), nebo ho především sledují (např. fotbal, hokej, tenis, volejbal, basketbal).

Mezi další aktivity, které organizovala či spoluorganizovala Komise sportovní lze např. zahrnout každoroční vyhodnocování a vyhlašování nejlepších sportovců, tedy anketa Sportovec města Prostějova, Fotbalový turnaj neregistrovaných hráčů pro děti, Čokoládová tretra, či připravovaná výstava k 100 letům Československa se zaměřením na sport v Prostějově.

Ve městě se odehrála řada sportovních aktivit, které jsme podpořili jako je např. Memoriál Otomara Malečka, Mistrovství světa v parašutismu, každoroční Mistrovství světa v tenise mládeže, mistrovství republiky v tenise vozíčkářů, Mistrovství republiky v boxu mládeže, atd.

Jak lze z výše uvedeného vyčíst, právem se o Prostějově mluví jako o městě sporu a jak je též patrné rada a zastupitelstvo města v uplynulých 4 letech v maximální míře podporovali veškeré sportovní aktivity a vyžití občanů města Prostějova. Na tento fakt můžeme být právem hrdí.

Bc, Pavel Smetana, předseda Komise sportovní v letech 2010 až 2018

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama