Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2020 22:58:00

Bydlení nejen pro mladé

Bydlení nejen pro mladé

Zlínský kraj již několik let trápí klesající počet jeho obyvatel.

Může za to jednak přirozená touha zejména mladých lidí pracovat v zahraničí anebo ve velkých městech jako je Praha, kde často po skončení vysokoškolských studií zůstávají, ale také nedostatek bytů pro tuto věkovou kategorii.

Jednotlivá města se většinou snaží řešit primárně bydlení pro seniory, kde by kraj měl být důležitým partnerem. Bydlení pro mladé tak často zůstává na projektech soukromých firem či developerů. I tady by v budoucnu mohl kraj hrát větší roli a společně s městy a obcemi by měl podpořit bytovou výstavbu pro mladé. Jako jedna ze zajímavých možností se jeví cesta, kterou chce jít město Valašské Meziříčí. Vytipovalo pozemek, který se rozhodlo prodat investorovi, který zde zrealizuje výstavbu družstevních bytů. Celý proces je teprve na začátku, do budoucna by ale mohlo jít o zajímavý projekt, který by jistě našel uplatnění i v jiných městech našeho kraje. Samostatnou kapitolou jsou městské byty, které je možno již dnes stavět s pomocí dotačních titulů. Tyto byty jsou často nazývány jako sociální a mnohdy jejich výstavba naráží na odpor obyvatel v sousedství. Obávají se vzniku vyloučených lokalit, hluku a problémových vztahů s novými nájemníky. Je třeba si však uvědomit, že na sociální bydlení dnes klidně dosáhne rodina se dvěma dětmi, kdy maminka je na mateřské a jejich celkové příjmy splní podmínku pro přidělení takového bytu. Sociální městský byt tak nemusí být strašákem svého okolí, ale užitečným nástrojem pro pomoc mladým rodinám.

Robert Stržínek, starosta Valašského Meziříčí, č. 5 na kandidátce hnutí ANO do krajských voleb

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama