Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2022 14:32:00

Na Štěpánově mají vyrůst nové bytové domy

Na Štěpánově mají vyrůst nové bytové domy

Vedení města Valašské Meziříčí spolu s městským architektem a zástupci investora představili občanům vítězný projekt bytové zástavby na Štěpánově. Na dosud nevyužitých pozemcích mají vyrůst čtyři moderní domy s 56 byty.

Město Valašské Meziříčí nabídlo developerům k prodeji pozemky o rozloze cca 5 000 m2 v lokalitě Štěpánov za předem definovaných podmínek. „Naším prvořadým cílem je samozřejmě podpora bydlení a tato cesta se nám jeví jako nejvhodnější. Celkem jsme obdrželi čtyři nabídky, které posuzovala odborná skupina. Vítězem se stal projekt Rezidence Štěpánov, jehož největším přínosem je moderní řešení se smyslem pro ekologii a vysokým podílem zeleně. Investor počítá s výstavbou čtyř bytových domů s 56 byty o velikosti 1+kk až 4+kk. Rezidentům by navíc mělo sloužit 62 podzemních parkovacích míst,“ uvedl starosta Robert Stržínek s tím, v červnu budou zastupitelé rozhodovat o prodeji pozemků za cenu 3 000 Kč/m2 vítěznému investorovi.

Ještě před tím se však rozhodla radnice seznámit s projektem Rezidence Štěpánov také veřejnost. „Při navrhování a volbě nejvhodnějšího urbanistického řešení s cílem zajistit pro jednotlivé byty stejné výhledové i světelné podmínky jsme využili nejmodernější technologii v podobě umělé inteligence. Díky tomu jsme mohli vytvořit projekt s nadčasovou architekturou a odkazem na valašské tradice. Velký důraz jsme kladli na ekologii. Celková zastavěná plocha činí pouze 1 200 metrů čtverečních a dalších 4 500 metrů čtverečních včetně střech je věnováno zeleni,“ představil krátce vítězný projekt jeho autor Rudolf Müller.

Projekt Rezidence Štěpánov kladně hodnotil také valašskomeziříčský městský architekt. „Naším úkolem je dohlížet na úroveň výstavby ve Valašském Meziříčí s důrazem na rozvoj kvality života občanů. Vítězný projekt nabízí moderní a velmi citlivé propojení nové zástavby se stávajícím sídlištěm. S ohledem na velkou pestrost bytových dispozic je také zárukou toho, že by se nemělo primárně jednat o investiční byty, ale nabízí se zde prostor pro bydlení také mladým rodinám,“ zhodnotila Sara Al-Wahaishi z ateliéru Chybík + Krištof. Po podpisu smlouvy s městem by měly nové bytové domy na Štěpánově vyrůst nejpozději do šesti let.

Občané, kteří se zúčastnili veřejného představení projektu, se pak nejčastěji dotazovali na řešení parkování a možnost rozšíření stávajících kapacit. „V představeném návrhu počítáme s 62 podzemními parkovacími místy primárně pro rezidenty nových bytových domů. S ohledem na diskuzi vnímáme potřebu rozšíření jejich počtu. Jelikož nám to prostorové možnosti dovolují, můžeme se bavit o vzniku dalších až 30 parkovacích míst, které bychom nabídli k prodeji zájemcům z řad široké veřejnosti. Naší snahou je vytvořit projekt, který vhodně doplní stávající lokalitu, aniž by se tak dělo na úkor zeleně nebo například zhoršení dopravní situace,“ reagoval za investora Robert Švec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama