Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2010 9:43:00

BRNO SPOUŠTÍ PROJEKT „PODPORUJI BEZPEČNÉ MĚSTO“

BRNO SPOUŠTÍ PROJEKT „PODPORUJI BEZPEČNÉ MĚSTO“

Prevenci kriminality považujeme za prioritu

Statutární město Brno a Městská policie Brno zahajují projekt „Podporuji bezpečné město“. Cílem tohoto projektu je upozornit obyvatele Brna na základní pravidla bezpečnosti, jako je například péče o svůj soukromý majetek, bezpečná jízda automobilem, zabezpečení bytu či automobilu a více je tak zapojit do snahy o její udržení a zvýšení.

„Jsme si vědomi, že podobné projekty nejsou v České republice příliš obvyklé. Nebude to ale poprvé, kdy je Brno jedním z prvních měst v ČR, které zavádí úspěšné programy a projekty ze západní Evropy. Rádi bychom, aby si lidé uvědomili cenu bezpečnosti v našem městě a svých možností, jak k ní přispět,“ vysvětluje primátor Brna Roman Onderka.

Občané, kterým nejsou lhostejné zákony a jejich dodržování, si tak budou moci na služebnách Městské policie vyzvednout zdarma nálepku s logem projektu. Tu mohou nalepit na svůj automobil, jízdní kolo, garáž či dům a přihlásit se tak projektu „Podporuji bezpečné město.“ 

Dalším důležitým aspektem projektu bude v rámci provedeného sociologického průzkumu anonymní zjišťování údajů, například zda se o účast v projektu zajímají více fyzické nebo právnické osoby, zda se např. jedná o osoby, které se v minulosti stali obětí trestného činu, atd.

Informační kampaň proběhne na několika úrovních – ve vozech městské dopravy budou k dispozici letáky s informacemi o projektu, městská policie Brno bude rozesílat a nabízet 10 tisíc letáčků a další informace k projektu budou občanům k dispozici v médiích. Celkové náklady na projekt jsou 160 tisíc korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama