Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2011 8:52:00

Bezpečné bydlení – projekt města Brna

Bezpečné bydlení – projekt města Brna

Město Brno favorizovalo projekt Městského programu prevence kriminality „Bezpečná lokalita – Bezpečné bydlené“ do soutěže Evropského fóra pro bezpečnost ve městech (EFUS) o Urban Security Award 2011 (cena bezpečnosti ve městě).

Projekt je označován v celostátním měřítku za vlajkovou loď Ministerstva vnitra ČR a města Brna v oblasti využití inovativních technologií z oblasti situační prevence a sociální prevence na skutečné potřeby  bytového objektu.

Cílem projektu je zvýšení bezpečnosti osob a majetku v bytových domech formou inovativních technických a organizačních opatření s přímou účastí obyvatel domu
a za spolupráce Městské policie v rámci běžného výkonu služby.

Projekt se realizuje v rámci Městského programu prevence kriminality v Brně, a to se státní účelovou dotací z Republikového výboru pro prevenci kriminality a z rozpočtu města Brna z finančních prostředků určených na prevenci kriminality.

Evropské fórum pro bezpečnost ve městech

Brno je členem sítě Evropského fóra pro bezpečnost ve městech (EFUS) sdružující více než 300 samospráv od roku 2006.  Hlavním cílem sítě je kromě výměny praktických zkušeností posílit politiku snižování kriminality a podpořit úlohu místních samospráv v národní a evropské politice. Brno se v rámci sítě zapojilo do řešení dvou evropských projektů.

Cena Urban Security Award – Cenu bezpečnosti ve městě – má tři kategori

  • Politika: nejlepší praktické příklady a politiky s dopadem na kvalitu života
  • Projekt: nejlepší projekty využívající inovativní technologie aplikované na skutečné potřeby
  • Výzkum: nejlepší výzkumné a rozvojové projekty s vysokou inovací a potencionálem.

 

Městský program prevence kriminality v Brně

Koncepce prevence kriminality byla Zastupitelstvem města Brna č. Z5/018 schválena v září roku 2008. Hlavní cíl: Efektivní preventivní politikou na úrovni statutárního města Brna přispět k přiblížení se ideálu bezpečného města, tj. takového města, ve kterém se nikdo necítí být ohrožen na majetku, na zdraví a na životě, není vydírán a není vydíratelný.

Na základě komplexní bezpečnostní analýzy města má město Brno identifikovány nejzávažnější problémové okruhy, ke kterým se pojí jednotlivé dílčí projekty programu: riziková a delikventní mládež, interetnická problematika, problematika dopravně bezpečnostního komplexu včetně krádeží a vkrádání vozidel, domácí násilí, problematika prostituce apod.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama