Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2010 12:03:50

Brno: Investice do našich nejmenších považuji za investici do budoucnosti

Brno: Investice do našich nejmenších považuji za investici do budoucnosti

Brno podpořilo výstavbu dalších dětských hřišť

Rada města Brna podpořila svým rozhodnutím ze dne 25. května 2010 projekt Dětská hřiště v parku Národního odboje při ul. Šelepova. Radní města schválili žádost o dotaci z ROP NUTS II Jihovýchod na projekt, který je zaměřen na zlepšení technické i estetické úrovně parku, přičemž dojde zejména k vybudování kvalitních dětských hřišť. Cílem projektu je změnit současný stav parku tak, aby odpovídal požadavkům na trávení volného času.

„Brno využívá každé evropské dotace k tomu, aby vylepšilo svoji infrastrukturu. Nezapomínáme ani na naše nejmenší. Považuji za důležité, aby měli k dispozici bezpečná a moderní dětská hřiště,“ uvedl primátor města Roman Onderka.

 

Celkové výdaje projektu jsou 4 257 549,0 Kč včetně 20 % DPH. Dotace bude poskytnuta ve výši 92,5 % z celkových způsobilých výdajů, tzn. 3 446 132,0 Kč pro tento projekt, což činí 80,9 % z celkových výdajů projektu.

 

Jedná se o revitalizaci plochy o výměře 750 m2. Z toho 100 m2 bude představovat uzavřené hřiště pro menší děti ve věku 3 - 6 let a rozlohu 650 m2 bude mít hřiště otevřené pro větší děti ve věku 6 - 12 let. Mezi hlavní prvky hřiště pro větší děti bude patřit síťová pyramida doplněná houpačkou a provazovými průlezkami. Hřiště pro menší děti  budou tvořit dvě oplocená hřiště a houpačka. Na jednom hřišti bude umístěno pískoviště a druhé hřiště bude vybaveno pružinovou houpačkou a pružinovými hopsadly. V rámci projektu je počítáno i s příslušným mobiliářem, lavičkami a velkoplošnými sedacími prvky – dřevěnými hranoly. Po dokončení stavebních prací bude okolní terén srovnán, vyčištěn a bude doset trávník.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama