Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2010 17:47:22

Brno běží s Krtkem

Brno běží s Krtkem

...letos potřetí ! Podpořme společně NF Krtek - fond dětské onkologie.

Právě dnes odstartovala  u Avion Shopping Parku v Brně charitativní akce Tesco Běh pro život. V závodě na téměř pětikilometrové trati je vítězem každý účastník, a to hned dvakrát. Poprvé, když se do závodu přihlásí a svým startovným přispěje na léčbu onkologicky nemocných dětí a podruhé, když zdolá vyměřenou trať během, klusem, ale třeba i volnou chůzí s kočárkem nebo se psem.

V České republice ročně onemocní rakovinou přibližně 350 dětí, jejichž šance na úplné vyléčení se každoročně zvyšuje. Uzdravit se podaří přibližně 80% z nich. Přispívá k tomu nejen obětavá práce lékařských týmů, ale také výzkum v dětské onkologii. Tyto výzkumy zaměřené na dětskou onkologii však nejsou financovány ze zdravotního pojištění ani z prostředků farmaceutických firem, a tak jsou zpravidla odkázány na činnost neziskových organizací a na charitativní projekty, jako je například Tesco Běh pro život.

Akci pořádá Nadační fond dětské onkologie Krtek ve spolupráci s Nadačním fondem Tesco. „Krtek“ již 11 let pomáhá vážně nemocným dětem, léčeným na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno. Založení Nadačního fondu Tesco v roce 2009 bylo pak logickým vyústěním dlouholeté systematické pomoci společnosti Tesco neziskovému sektoru. Loňský Tesco Běh pro život byl organizován ve prospěch projektu Domácí péče, ten letošní je zaměřen na získání finančních prostředků pro vědu a výzkum. 

Běžecká série Tesco Běh pro život 2010 odstartovala v Plzni, kde se podařilo pro Nadační fond dětské onkologie Krtek vybrat již zhruba 670 tisíc korun. Štafetový kolík má nyní v rukou Brno a poté bude běh pokračovat v dalších městech.   Další potřebné peníze pro „Krtka“ se daří získat např. prostřednictvím „tkaničkománie“, modrým tkaničkám, které si lze za 50 Kč zakoupit v obchodech Tesco nebo při nákupu jiných dárkových předmětů.

Podaří se Brňákům překonat účast z minulého roku? Jsem přesvědčen, že ano. Udělat něco pro druhé a současně pro sebe, to je přece výzva!   

 

 

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor statutárního města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama