Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2011 15:00:00

Brno hostí hvězdy mezinárodní jazzové scény

Brno hostí hvězdy mezinárodní jazzové scény

Svá místa na hudebních pódiích zaujmou od 30. října do 21. listopadu 2011 v rámci akce Moravia Music Fest 2011. V letošním ročníku čeká posluchače osm jedinečných koncertů s tématem „Jazz napříč generacemi.“

Primátor Brna Roman Onderka bude v neděli 30. října v hledišti při startu letošního ročníku festivalu. Ten je věnován památce legendárního brněnského herce Ladislava Lakomého. Tradice zahajovacího koncertu nebude ani letos porušena a pomyslnou bránu festivalu otevře opět Jazzová mše skladatele Jaromíra Hniličky, který osobně převezme part sólové trubky.

„Jednotlivé části Jazzové mše byly vždy propojeny recitací veršů, které několik let po sobě přednesl legendární brněnský herec Ladislav Lakomý. I letos jeho hlas uslyšíme, avšak bohužel jen ze záznamu. Vynikající dabér, herec i pedagog s nezaměnitelným hlasem letos v dubnu navždy odešel. Koncert je proto věnován jeho památce. Chtěl bych mu poděkovat za to, že více než padesát let spoluvytvářel kulturní tvář Brna,“ říká primátor Brna Roman Onderka.

Koncert začíná v 19 hodin v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně.

Festival letos brněnským posluchačům nabídne osm jazzových večerů. Hvězdou tohoto žánru bude americký zpěvák Kurt Elling. „Díky tomuto festivalu a dalším projektům typu JazzFestBrno se z Brna stává „mekka“ jazzu nejen na Moravě, ale i v celé České republice,“ dodává primátor Brna Roman Onderka.

Program festivalu Moravia Music Fest:

30. října 2011 - Jazzová mše skladatele Jaromíra Hniličky, Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně.

31. října 2011 – Koncert B Side Bandu, Metro Music Bar Brno.

7. listopadu 2011 – Koncert Kurta Ellinga, sál bývalého kina Scala.

12. listopadu 2011 – Koncert nevidomého akordeonisty, pianisty a zpěváka Mário Biháriho, Metro Music Bar Brno.

21. listopadu 2011 – Koncert amerického seskupení Ernie Watts Quartet, Metro Music Bar Brno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama