Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2014 11:28:00

Brno nabídne své velikány na veletrhu ve Frankfurtu

Brno nabídne své velikány na veletrhu ve Frankfurtu

Město Brno se zúčastní prestižního mezinárodního Frankfurtského knižního veletrhu.

Jedním z hlavních důvodů je, že letošní národní expozice se bude věnovat spisovateli Bohumilu Hrabalovi, který se narodil v Brně před 100 lety. Účast schválila rada města ve středu 16. července 2014.

Brněnská expozice bude kromě zdejšího rodáka Bohumila Hrabala samozřejmě zaměřena na další literární velikány pocházející z jihomoravské metropole. Jde zejména o esejistu a romanopisce světového významu Milana Kunderu (jenž letos oslavil 85. narozeniny), dále o Jiřího Kratochvila nebo rakouského spisovatele Roberta Musila, který v Brně studoval a dlouhá léta také pobýval. Připravovaná literární cena Roberta Musila byla jedním z témat připomínky letošního 25. výročí partnerství mezi městy Brnem a Stuttgartem.


V rámci brněnské výstavy ve Frankfurtu nad Mohanem využije město také příležitost prezentovat se jako rodiště či působiště dalších význačných osobností (Leoš Janáček, G. J. Mendel, Viktor Kaplan), významnou funkcionalistickou architekturou (vila Tugendhat atd.) a bohatou historií. Samotná prezentace by měla zahrnovat výběr knižních titulů věnujících se výše uvedeným tématům, bannery představující „Brno literární“ a letáky pro cestovní ruch v němčině a angličtině.


„Využíváme stého výročí narození Bohumila Hrabala v Brně, 160. výročí narození Leoše Janáčka a k tomu připravovanou literární cenu Roberta Musila, kterou bychom společně s partnerským městem Stuttgart udělovali významným evropským literátům, k prezentaci našeho města na nejprestižnějším knižním veletrhu,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.


Mezinárodní Frankfurtský knižní veletrh (Frankfurter Buchmesse) se koná ve dnech 8. až 12. října 2014. Předpokládané náklady na prezentační stánek města Brna jsou ve výši 
107 tis. Kč.

Zdroj: MMB

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama