Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2014 17:48:27

Brno opraví další park při ul. Kartouzské

Brno opraví další park při ul. Kartouzské

Další městský prostor se promění ve sportovně-rekreační plochu, která nabídne veřejnosti a všem zájemcům z řad dětí a mládeže zcela nové odpočinkové místo.

Rada města schválila ve středu 6. srpna 2014 smlouvu o dílo na akci obnova a revitalizace rekreační plochy při ul. Kartouzská v MČ Brno-Královo Pole. Výše investice je 8,1 mil. Kč s termínem dokončení v listopadu 2014.

Jedná se o rekonstrukci a úpravu veřejného parku, který je městským veřejným parkem o celkové rozloze cca 8.000 m2. Tento park je úzkým pásem zeleně pod svahem pod areálem VFU, který se na jihu rozšiřuje do širší ucelené plochy (šířka cca 200 m).


Rozšířené informace

Z plochy budou odstraněny ty prvky drobné architektury a vybavení parku, které se neosvědčily nebo dosloužily  (rozpadající se kamenná vyhlídka, nevhodně lokalizované oplocené pískoviště, ocelová průlezka atd.). Poblíž zadního vchodu do domu s pečovatelskou službou je navrženo větší odpočívadlo s lavicemi osazenými proti sobě, aby případně posloužilo posezení seniorů. Ve středu rozšířené části parku, v místě stávající asfaltové plochy pro rekreační sport je navržen areál hřišť, který má sloužit jako plně funkční moderní sportovně-rekreační zařízení pro všechny věkové kategorie dětí, mládeže a rekreačních sportovců. Jižní část tohoto areálu je upravena jako hřiště sportovní určené pro míčové sporty. Sportovní hřiště bude  vybaveno koši na basketbal, stojany na odbíjenou, nohejbal a bude zde vyznačeno hřiště na florbal nebo malou kopanou. Ve střední části budou hřiště a příslušné herní objekty pro odrostlejší děti. Celý navržený areál hřišť je oddělen od okolí systémem zídek plotů, plůtků a zábran.


Faktické informace:

Investor: statutární město Brno

Finance: 8,1 mil. Kč (v tom dotace EU)

Termín: 90 dnů (cca listopad 2014)


Zdroj: MMB

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama