Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2010 15:46:36

Brno zrekonstruuje i jižní křídlo hradu Špilberk

Brno zrekonstruuje i jižní křídlo hradu Špilberk

Další z úspěšných projektů spolufinancovaných z fondů Evropské unie zvýší atraktivitu brněnské dominanty

Projekt „Regenerace a rozšíření služeb národní kulturní památky Špilberk“ získal dotaci z fondů Evropské unie, kterou schválila Rada města Brna na své schůzi 1. června 2010. Konkrétně se jedná o částku 42 mil. Kč, přičemž celkové náklady jsou 151 mil. Kč.

 

Hlavním cílem projektu je rekonstrukce jižního křídla hradu Špilberku včetně úpravy terasy před jižním křídlem, hradní vinárny, zázemí pro stávající letní scénu na nádvoří hradu, části středního křídla a nové expozice a výstavní prostory. Investice počítá i s úpravou východní bašty a východního bastionu, kde vznikne komorní letní scéna se zázemím. V prostorách hradu Špilberku výhledově započne svoji činnost také edukační centrum pro práci s dětskými návštěvníky a informační turistické centrum. Návštěvnický servis bude rozšířen i o další služby.

 

„Jsem přesvědčen, že hrad Špilberk nám stále neodkryl svůj veškerý potenciál, který pro město Brno má. S pomocí dotace chceme zrekonstruovat zejména jižní křídlo hradu a jeho východní část, a tak zvýšit atraktivitu jedné z největších dominant města,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.          

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama