Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2021 14:42:00

Google neférovým vyváděním tržeb připravuje ČR o několik stovek milionů

Google neférovým vyváděním tržeb připravuje ČR o několik stovek milionů

Komentář na facebookovém profilu ke zdanění digitálních korporací.

 Pravice se snaží ironizovat naši snahu o zavedení digitální daně, ANO a ministryně Schillerová se nehrnou do její podpory, spíše věc roky brzdí. A všichni mávají rukou, že prý není moc důležitá.

Časopis Reflex přináší důkazy o opaku. Google uvádí za ČR tržby směšných 311 milionů korun. Loni zaplatil státu absurdních ani ne osm milionů na dani.

Podle odhadů odborníků ale ve skutečnosti jeho příjmy od českých rezidentů dosahují pět až šest miliard korun!

To znamená, že ročně připravuje Google neférovým vyváděním tržeb český stát a občany o několik stovek milionů korun, které by měl tady u nás platit na dani.

Sociální demokracie má v programu jednoznačný slib zavést digitální daň a skoncovat s nespravedlivou asociální ochranou nadnárodních korporací a velkých holdingů. Nechceme čekat na celosvětovou dohodu vyspělých zemí a jsme připraveni donutit Google a podobné firmy, aby se chovaly korektně k zemi, ve které podnikají, a k lidem, kteří tady žijí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama