Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2014 18:35:57

Hudební festival na Špilberku je událost brněnského kulturního léta

Hudební festival na Špilberku je událost brněnského kulturního léta

Brno - V úterý 19. 8. 2014 byl slavnostně zahájen 15. mezinárodní hudební festival Špilberk 2014.

Festival založila Filharmonie Brno v roce 2000 a jako jediný v Česku staví výlučně na symfonickém programu. Každoročně nabízí na velkém nádvoří hradu sérii neopakovatelných koncertů pod širým nebem. Letošní ročník přináší dva koncerty domácího orchestru – Filharmonie Brno, vystoupí i přespolní Filharmonie Hradec Králové s temperamentními Cigánskimi Diablami nebo Dagmar Pecková se Štefanem Margitou.

Novinkou festivalu jsou kinokoncerty, návštěvníci si tak užijí kromě živé hudby také hudební filmy ve vysokém rozlišení. Posluchači si díky nim na Špilberku poslechnou z filmového plátna geniálního čínského pianistu Lang Langa, jazzovou legendu Herbie Hancocka, oblíbenou Francouzku ZAZ a jedinečné Berlínské filharmoniky. Kinokoncerty může Filharmonie Brno nabídnout díky spolupráci s IMZ – International Music Centre ve Vídni.


„Festival je tradiční ozdobou brněnského kulturního léta, koncerty spojené s večerní procházkou parkem pod Špilberkem vyhledávají stovky Brňanů. Navíc během let se z festivalu stala respektovaná a vyhledávaná hudební událost, která přitahuje pozornost návštěvníků z celé Evropy a přivádí do Brna významné české a zahraniční umělce,“ připomíná význam festivalu primátor Roman Onderka.


Jubilejní ročník festivalu se také vrací k představě většího počtu každodenních akcí, jež kdysi utvářela jeho vznik a charakter prvních ročníků. Tentokrát jde o sedm koncertních večerů, z nichž čtyři klasické z masa a krve budou obohaceny třemi kinokoncerty, jaké promítá vídeňské Mezinárodni hudební středisko (IMZ) na Radničním náměstí ve Vídni.


Festival v neděli 24. srpna uzavře koncert, na kterém jako hlavní hvězdy vystoupí Dagmar Pecková a Štefan Margita, které doprovodí Orchestr Janáčkovy opery NDB.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama