Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2010 14:11:58

JazzFestBrno 2010

JazzFestBrno 2010

V Brně se představily nové tváře i špičky jazzové scény.

Hudební festival JazzFestBrno začínal v roce 2002. Jeho cílem bylo navázat na přehlídku domácí jazzové špičky z 90. let a zaplnit tak mezeru, která na brněnské hudební scéně vznikla. Dnes slavnostně začíná už jeho devátý ročník – a to za finanční podpory města Brna. Festival se za tu dobu vypracoval mezi respektované hudební akce nejen na jižní Moravě.

 

Je respektovaný také proto, že se mu daří sledovat vývoj ve světovém i domácím jazzu. Nestaví svou dramaturgii jen na jedné nebo dvou největších hvězdách, které zve do Brna každý rok. Naopak představuje brněnskému publiku stále nová jména, včetně mladých talentů, které mají k hvězdné kariéře našlápnuto.

 

Jsem rád, že JazzFestBrno zprostředkovává jazzovou hudbu nejen skalním fanouškům, ale i svátečním posluchačům nebo lidem, kteří s ním přichází do kontaktu poprvé. Je takovou učebnicí skvělého jazzu pro všechny, ať už přijdou na galavečer do velkého sálu nebo na komorní koncert do zakouřeného jazzového baru.

 

Děkuji všem, kteří se na pořádání festivalu podílejí. Díky jejich aktivitě má Brno nejen velké festivaly vážné hudby, jako je třeba Moravský podzim, ale i mezinárodní přehlídky moderních hudebních směrů, jako je právě JazzFestBrno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama