Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2010 7:11:00

Již zítra si Brno užije muzejní noc !

Již zítra si Brno užije muzejní noc !

Více jak 30 budov galerií, muzeí, knihoven i kostelů bue zpřístupněno veřejnosti do půlnoci zdarma včetně přepravy mezi jednotlivými památkami.

V sobotu 15.května se otevřou v moravské metropoli od 18 hodin večer až do půlnoci dveře více než třiceti budov galerií, muzeí, ale i knihoven či kostelů. Brněnská muzejní noc tak přivítá své návštěvníky v netradičním čase letos již pošesté.

 

Letošní ročník, který je opět pořádán pod patronací Moravské galerie v Brně, připravuje celkem šestnáct spolupořadatelů. Mezi nimi jsou jak muzea, tak i divadla, knihovna, hvězdárna nebo památkový ústav. Z důvodu opravy Joštovy ulice zůstanou dveře výjimečně uzavřeny v Místodržitelském paláci, nově se ale otevřou  třeba po rekonstrukci v Domu umění. Na návštěvníky pod rouškou tmy čekají tradiční i komentované prohlídky, jarmarky, workshopy a taneční nebo hudební vystoupení. Výjimkou nejsou ani slibovaná překvapení či opravdové ochutnávky všemi smysly, třeba tradiční romské kuchyně v Muzeu romské kultury.

 

Dopravní podnik města Brna zajišťuje přepravu mezi jednotlivými kulturními stánky zdarma a zcela zdarma je také vstup do všech muzeí. Vybrané spoje jsou také zajišťovány nízkopodlažním vozidlem, umožňujícím přepravu skutečně všem. Muzejní noc, pořádaná v Brně od roku 2004, je současně oslavou Mezinárodního dne muzeí a je každoročně provázena potěšitelným zájmem. V noci se totiž muzejní expozice stávají ještě více atraktivními a žádanými. Tak si přijďte vychutnat a užít noční kulturní Brno i Vy!

 

 

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor města Brna    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama