Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2012 14:53:38

Město Brno se představí v Bratislavě

Město Brno se představí v Bratislavě

Ve čtvrtek 15. listopadu se představí město Brno, jeho vánoční atmosféra a nejvýznamnější kulturní a turistické zajímavosti v hlavním městě Slovenska Bratislavě.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Bratislava je důležitým partnerským městem Brna. V roce 2011 podepsala obě města Memorandum o spolupráci, následně v květnu roku 2012 Dohodu o spolupráci (spolupráce zahrnuje oblast strategie rozvoje města, územní rozvoj a integraci, městskou a integrovanou dopravu, vzdělávání, vědu, výzkum, kulturu, ekonomický rozvoj, sociální záležitosti, sport, spolupráci v rámci EU a CENTROPE).

„Naším cílem je ukázat, co všechno může Brno jako turistický cíl našim slovenským sousedům nabídnout. Rozmanitý život na středověkém Zelném trhu dokumentuje nově zpřístupněný labyrint sklepů a štol v podzemí, práci významných architektů 20. století přibližuje „perla funkcionalismu“ vila Tugendhat. Z dalších novinek zajisté zaujme zrekonstruovaná hvězdárna a planetárium na Kraví hoře. A v neposlední řadě samozřejmě i unikátní atmosféra Brněnských Vánoc a mnoho dalšího,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

HLAVNÍ BODY BRNĚNSKÉ PREZENTACE V BRATISLAVĚ 

TOP AKCE

VÁNOCE V BRNĚ

30. 11. – 23. 12. 2012

Poslední pátek před první adventní nedělí se tradičně rozsvěcuje vánoční strom na centrálním náměstí Svobody. Od 30. 11 tak návštěvníci metropole budou moci zažít tu pravou adventní atmosféru spojenou s vánočními trhy v srdci Brna. Na neděli 23. prosince je připraven bohatý program především pro rodiče s dětmi také v prostorách Nové radnice.

www.brnenskevanoce.cz; www.vanocenazelnaku.cz; www.vanocenaradnici.cz

GO & REGIONTOUR 2013 – VELETRHY CESTOVNÍHO RUCHU

17. – 20. 1. 2013

Mezinárodní veletrhy GO & REGIONTOUR 2013 se uskuteční 17. – 20. ledna 2013. Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě.

www.bvv.cz

BRNO – MĚSTO UPROSTŘED EVROPY

STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS – MEZINÁRODNÍ PŘEHLÍDKA OHŇOSTROJŮ

24. 5. – 16. 6. 2013

Na přelomu května a června se v Brně a na jižní Moravě uskutečňuje seriál zábavních, kulturních a prezentačních festivalových akcí pod hrady Špilberk a Veveří. Největším lákadlem je mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojných show s hudbou STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS.

www.ignisbrunensis.cz

DIVADELNÍ SVĚT BRNO – MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ FESTIVAL

7. – 15. 6. 2013

Mezinárodní divadelní festival Divadelní svět Brno patří k největším „city events“. Festival začíná Nocí kejklířů a končí Slavností masek. Specifický je rotační systém dramaturgických ředitelů festivalu z řad ředitelů městských divadel, takže v každém ročníku je zaručena kreativita a odlišnost od ročníku předcházejícího.

www.ticbrno.cz; www.divadelnisvetbrno.cz

DEN BRNA

16. – 18. 8. 2013 

Městská oslava významné historické události, na jejímž konci stála obrana města Brna před švédskými vojsky za třicetileté války a zabránění jejich průniku k Vídni.  Vznikla legenda a v jejím důsledku se v Brně zvoní pravé poledne už v 11 hodin. Součástí této akce jsou kostýmované průvody, salvy i rekonstrukce bitvy z dob obléhání Brna Švédy.

www.ticbrno.cz

GRAND PRIX BRNO – MISTROVSTVÍ SVĚTA SILNIČNÍCH MOTOCYKLŮ

23. – 25. 8. 2013

Moderní areál Masarykova okruhu má pověst jednoho z nejbezpečnějších okruhů na světě a díky umístění v lesnaté krajině je také jedním z nejhezčích. Nejvýznamnější akcí je každoroční závod mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix České republiky.

www.brno-circuit.com

TOP CÍLE

HRAD ŠPILBERK

Královský hrad Špilberk byl v 18. století tzv. „žalářem národů“, nejproslulejší věznicí v habsburské monarchii. Zde trpěli rakouští odsouzenci, italští karbonáři a mnozí další. Nyní nabízí hrad Špilberk návštěvníkům několik stálých výstav i prohlídku podzemních kasemat. Hrad je obklopen rozsáhlým parkem, z něhož jsou výhledy na město i daleko do okolní krajiny.

www.spilberk.cz

BRNĚNSKÉ PODZEMÍ

Brněnské podzemí – Mincmistrovský sklep, sklepení pod Zelným trhem a Kostnice pod kostelem sv. Jakuba – vytvářejí jedinečný komplex zážitkové turistiky. Mincmistrovský sklep na Dominikánském náměstí nabízí možnost ponořit se do královské historie města a setkat se s mincmistrem Brunem. Sklepení pod Zelným trhem dá nahlédnout do života středověkého Brna včetně návštěvy alchymistické dílny či trestnice. Kostnice snoubí druhé největší ossarium v Evropě s pietou a duchovním rozměrem místa. Vznikla i tzv. funerální trasa, která provází návštěvníka osou spojující historické postavy s jejich ostatky.

www.ticbrno.cz

VILA TUGENDHAT

Po rozsáhlé rekonstrukci se v roce 2012 opět otevřela pro veřejnost vila Tugendhat – funkcionalistická perla zapsaná od roku 2001 na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Tento dům určil nová měřítka moderního bydlení, byl ve své době převratný pro originální prostorové řešení, technologické zařízení a elegantní interiéry.

www.tugendhat.eu

JURKOVIČOVA VILA

Vedle světoznámé vily Tugendhat je veřejnosti otevřena také Jurkovičova vila v Žabovřeskách. „Secesní skvost“ z roku 1906 patří k vrcholným příkladům modernistické architektury inspirované britskou a vídeňskou tvorbou s prvky lidového umění.

www.moravska-galerie.cz

BRNĚNSKÝ ARCHITEKTONICKÝ MANUÁL

Brněnský architektonický manuál mapuje stavební a urbanistický vývoj města a jeho kulturní a společenský rámec.                   

www.bam.brno.cz

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO

Po rozsáhlé rekonstrukci je hvězdárna opět přístupná veřejnosti. Pozorování oblohy na hvězdárně, multivizuální pořady pod umělou oblohou planetária, interaktivní představení, experimentální show, výpravy do sluneční soustavy, přednášky, semináře i kulturní akce čekají na návštěvníky Hvězdárny a planetária Brno.

www.hvezdarna.cz

MORAVSKÁ GALERIE V BRNĚ

Moravská galerie v Brně se jako jediné muzeum umění v České republice zabývá výtvarnou kulturou komplexně. Pracuje jak s volným uměním (malbou, kresbou, grafikou a plastikou od nejstaršího období po současnost),  tak s fotografií, užitým uměním, grafickým designem a architekturou. Moravská galerie je druhým největším muzeem umění v České republice.

www.moravska-galerie.cz

MORAVSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM

Moravské zemské muzeum je druhá největší a druhá nejstarší muzejní instituce v ČR. Bylo založeno v červenci roku 1817 císařským dekretem Františka I. Ve svých sbírkách uchovává přes 6 milionů předmětů, které představují cenný materiál z oborů přírodních a společenských věd, mj. i světově proslulou věstonickou Venuši.

www.mzm.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama