Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2010 20:06:17

Městská část Brno - jih otevřela nové víceúčelové hřiště

Městská část Brno - jih otevřela nové víceúčelové hřiště

Víceúčelové hřiště s umělým povrchem nově nabídne veřejnosti areál na ulici Hněvkovského a to bezplatně.

Hřiště s celkovými rozměry 45 x 25 m a hrací plochou 40 x 20 m včetně oplocení a osvětlení je vhodné jak pro basketbal, volejbal, tenis, házenou nebo malý fotbal. Výstavba nového sportoviště v blízkosti řeky Svratky a cyklistické stezky byla zahájena v září 2009 a dokončena již o dva měsíce později. Stavba si celkově vyžádala finanční prostředky ve výši 4,4 mil. Kč. Město Brno přispělo na stavbu  rovným dílem částkou 2,2 mil. Kč stejně jako Městská část Brno-jih.    

 

„Nové víceúčelové hřiště představuje další kamínek do mozaiky sportovně-rekreačního areálu na ulici Hněvkovského. Podle plánu a připravené studie se jedná o další prvek celku, který je určen pro relaxaci a sport v blízkosti centra města“.

 

Součástí slavnostního otevření bylo i tradiční Pálení čarodějnic. Děti předškolního a školního věku si užily hry a soutěže o drobné ceny a opékání špekáčků. Akci pořádala MČ Brno-jih v čele se starostou Mgr. Josefem Haluzou.   

 

Lokalita na ulici Hněvkovského slouží veřejnosti již od roku 2008.  Rozlehlý areál o výměře cca 133 tisíc m² se nachází na levém břehu řeky Svratky mezi železniční tratí, ulicí Sokolovou a Hněvkovského. I budoucí rozvoj této lokality rozšíří již stávající nabídku: přibude ještě jedno víceúčelové hřiště a tenisové kurty. V plánu je i výstavba lávky, která propojí stávající cyklistickou stezku včetně paralelní stezky na levém břehu řeky s plánovanou cyklistickou stezkou Kšírova-Sokolova na pravém břehu řeky Svratky.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama