Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2010 22:05:44

Městské zásahy Brno 2011

Městské zásahy Brno 2011

Brno je po Bratislavě a Praze třetím městem, který tento projekt podporuje.

Město Brno se připojuje k experimentálnímu projektu Městské zásahy, který vytvořili slovenští architekti Matúš Vallo a Oliver Sadovský. Brno je po Bratislavě a Praze třetím městem, který tento projekt podporuje. Hlavním cílem Městských zásahů je předvést veřejnosti možné variace městského prostředí a přinést nápady pro revitalizaci nevyužívaných a zanedbaných veřejných prostranství v Brně.  Rada města Brna schválila na své schůzi v úterý 24. srpna 2010  smlouvu o realizaci projektu. Navržený termín zpracování zakázky je září 2010 až květen 2011.

„Se slovenskými architekty jsem již několik měsíců v kontaktu a musím říci, že jejich nápaditý projekt může architekty, ale také laickou veřejnost oslovit, aby si uvědomili, jak je možné náš zažitý prostor změnit, vylepšit či úplně předělat. Můžeme se těšit na jejich alternativní přístupy,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Další informace

Městské zásahy jsou experimentální projekt, který se zároveň pokouší ukázat městu další kroky a možnosti při tvorbě veřejného prostoru. V rámci projektu budou osloveny architektonické kanceláře, aby předložily své návrhy a náměty na řešení veřejných prostorů. Výstupy projektu pak budou prezentovány formou výstavy, katalogu projektů a webových stránek.

Výstava v Brně

Vzhledem k tomu, že projekt se již uskutečnil dvakrát v Bratislavě a jednou v Praze, je součástí zakázky také uspořádání výstavy bratislavských a pražských zásahů v Brně. Výstava bude propagací celého projektu a je předběžně a neoficiálně plánována na 16. září 2010 v objektu bývalé káznice na Bratislavské ulici.

Realizace projektu Kreativního centra Brno může

-          pomoci oživit zanedbanou oblast města,

-          otevřít a zatraktivnit oblast pro širokou veřejnost,

-          podpořit začínající podnikatele v kreativních průmyslech,

-          nabídnout prostory pro začínající umělce a absolventy uměleckých škol,

-          přilákat do města nový druh investorů napojený na kreativní průmysly,

-          zamezit odlivu talentovaných lidí z Brna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama