Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2010 10:13:19

Oprava Moravského náměstí postupuje rychlým tempem

Oprava Moravského náměstí postupuje rychlým tempem

Rekonstrukce prostoru zásadně neomezí provoz MHD.

V březnu 2010 už bylo na první pohled znát, že stavební sezóna se již naplno rozjela. Pracovat se začalo na více místech. Velkým tempem nadále pokračují práce na komunikaci a chodnících v Brandlově, kde byl dokončen chodník na straně parku a zároveň kamenné obruby.

Plocha před Katastrálním úřadem pro Jihomoravský kraj je zasíťovaná, jsou dokončeny obruby a drenáž kostela a provádí se podkladní vrstvy komunikace. Podzemní část objektu vodního prvku v pěší zóně je dokončena. Pokračovat se bude nadzemní částí – kašnou. Štola na ulici Běhounské je před dokončením, stejně tak i napojení kanalizačních přípojek.

  V prostoru pěší zóny byly osazeny sloupy veřejného osvětlení, dokončena přeložka kabelu Dopravního podniku města Brna, proveden další úsek vodovodního řadu a přeložky kabelů O 2. Začaly zde také práce na odhlučnění kolejí v místě dopravního trojúhelníku Rašínova, Joštova, Rooseveltova.

Před kinem Scala začaly práce na větvi II. vodovodu. Bylo provedeno propojení vodovodu od kostela směrem k ulici Joštově. Páteřní stoka Rooseveltova – Solniční je vystrojena vejčitými profily a chystá se jejich obetonování.

V souběhu s rekonstrukcí Moravského náměstí zároveň probíhají práce na ulici Joštově a na rekonstrukci parovodu před Nejvyšším správním soudem. Archeologický průzkum je v současnosti omezen pouze na odborný dohled.

  Jsem přesvědčen, že investice města 158 mil. Kč (z toho EU 73,3 mil. Kč) zásadním způsobem zvýší komfort nejen občanů Brna, ale také návštěvníků města a práce, které započaly v říjnu 2009 budou ukončeny v řádném termínu v říjnu 2010. Rekonstrukce prostoru současně zásadně neomezí provoz MHD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama