Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2011 14:26:32

Primátor Brna R. Onderka zahájil výstavu na podporu léčby nemoci motýlích kří

Primátor Brna R. Onderka zahájil výstavu na podporu léčby nemoci motýlích kří

Primátor města Brna Roman Onderka dnes zahájil informační kampaň neziskové organizace DebRA a výstavu fotografií 12PLUS12.

„Jsem rád, že výstava 12 plus 12 dnes dorazila i do centra Brna a je nainstalována lidem na očích, v prostoru před Mahenovým divadlem. Věřím, že tato výstava vzbudí další vlnu zájmu o lidi s nemocí motýlích křídel a pomůže jim zapojit se aktivně do života. Pomoci není nikdy dost, zvláště když se tato pomoc týká vzácného a nevyléčitelného onemocnění, kde jsou pacienty převážně děti,“ říká primátor Brna Roman Onderka.

DebRA je občanské sdružení, které zapojuje lidi s vzácnou vrozenou vadou kůže epidermolysis bullosa (EB), u nás známého jako nemoc motýlích křídel, do aktivního a plnohodnotného života. Pacientům a jejich rodinám přináší informace i finanční podporu. 

12 plus 12 - je dobročinný projekt, který vznikl v roce 2010 z nápadu Jitky Čvančarové, patronky DebRA ČR. Hlavním smyslem je zviditelnit aktivity sdružení a šířit informace mezi veřejnost. V loňském roce byl v rámci projektu vytvořený nástěnný kalendář, kde 12 významných českých žen obléklo šaty navržené dalšími 12 úspěšnými návrhářkami. V letošním roce jedna z nafocených dam, Lucie Robinson, vyfotografovala 12 zajímavých českých mužů. Tito pánové jsou zachyceni v jejich typických situacích, avšak naznačujících, jak bolestivý je život s EB. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama