Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2010 16:12:41

Připravujeme nová pravidla na pomoc ohrožené mládeži.

Připravujeme nová pravidla na pomoc ohrožené mládeži.

Prevence gamblerství a drogových závislostí u dětí a mládeže v sociálně vyloučených lokalitách města.

Každý člověk má originální život a je za něj více či méně zodpovědný. Přiznejme si, že ne každému z nás vždy vyjde vše podle našich představ. Ne vždy se nám podaří udělat to, co jsme si předsevzali, čím jsme se nadchli. Jak říká sv. Augustin, něco jiného je vidět kostelík ze svého pokoje a něco jiného je jít k němu….

My, v Brně, jsme z nedávné minulosti zdědili poměrně velký počet heren a různých videoterminálů, které se v současnosti snažíme usměrňovat a korigovat. Nejenže počátkem ledna 2010 vstoupila v platnost nová vyhláška stanovující jasná pravidla, kde může a kde nemůže stát herna zejména s důrazem na zákaz těchto zařízení kolem škol, školek, úřadů, církví a jiných podobných objektů, ale schválili jsme v radě města také tzv. program Prevence gamblerství a drogových závislostí u dětí a mládeže v sociálně vyloučených lokalitách města. Z našeho šetření vyplývá, že v Brně je sedm lokalit s větší koncentrací heren, například na ulici Cejl je to kolem osmnácti, ale platí to také o Starém Brně aj. Podpořili jsme i občany z těchto částí, kteří si nepřejí vznik heren v sociálně slabých lokalitách, neboť je každému jasné, že jsou to ohniska nástrah zejména pro naše děti.

A závěry? Naprosto nekompromisně jsme stanovili, že připravíme vyhlášku, která zakáže vznik nových heren v těchto lokalitách, zpřísňujeme prostřednictvím strážníků Městské policie kontroly heren, ve spolupráci s některými brněnskými školami připravujeme programy zaměřené na protidrogovou prevenci a propagaci zdravého životního stylu, rovněž posílíme činnost terénních pracovníků atd. Víme, že v Brně chybí i detoxikační a ambulantní zařízení následné péče o drogově závislé děti. Toto jsou základní obrysy snahy města Brna zlepšit tuto situaci. Je to dlouhodobý proces, ale má smysl pro naše malé Brňany a Brňanky.

 

 

 

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama