Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2010 14:32:00

Projekty brněnských základních škol jsou špičkově připraveny

Projekty brněnských základních škol jsou špičkově připraveny

Brno podá žádosti do Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Rada města Brna schválila v úterý 11. května 2010 souhlasné stanovisko s podáním žádostí projektů základních škol, příspěvkových organizací statutárního města Brna, připravovaných do Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

 

„Tyto projekty jsou zaměřeny zejména na zlepšení výuky brněnských školáků, v mnoha případech jde také o zapojení pedagogů a rodičů do celkové výchovy žáků. Budeme žádat dotace z Evropské unie,“ řekl primátor města Roman Onderka.

 

Více informací o projektech

 

Úspěch pro všechny prostřednictvím inovace metod a forem výuky

Základní škola a Mateřská škola, Jana Broskvy 3, Brno

Cílem projektu je posílení schopnosti získávání jednotlivých kompetencí žáků v počátečním vzdělávání pomocí provázanosti jednotlivých vzdělávacích oblastí a zabezpečit tak vyvážený rozvoj žákovy osobnosti. Specifickým cílem je vytvoření blokových modulů výuky v každé vzdělávací oblasti pro jednotlivé ročníky druhého stupně ZŠ. Realizací projektu chceme vytvořit moderní edukační prostředí, výukové programy orientované na důslednější využívání mezipředmětových vztahů, inovovat studijní opory rozšiřující standardní výuku, multimediální a e-learningové programy pro talentované a nadané žáky. Propojovacím prvkem bude zavádění ICT do všech blokových modulů.

V době realizace projektu dojde k aplikaci a ověření dvou blokových témat v každém ročníku.

Rozpočet 2 000 000 Kč

 

 

Základní škola, Brno, Jasanová 2, Brno, příspěvková organizace

Komunikační kompetence jako nástroj pro kvalitativní změny v interpersonálních vztazích

Cílem projektu je vytvoření vhodného nástroje – metodického postupu – programu –  příručky (CD, DVD) pro školy, školská zařízení i rodiče, umožňující změnu sociálního klimatu na škole. Nástrojem jsou komunikační modely vycházející z principů demokratické výchovy a metodě řešení konfliktů technikou „vin – vin“. Na základě změn komunikačních modelů proběhne změna postojů a v návaznosti i změna vztahů nejdříve v rovině učitel – učitel, pak učitel – žák a nakonec žák – žák. Tento program bude po ověření na školách zapojených v projektu určen pro pedagogickou veřejnost, rodiče a hlavně žáky.

Cílovou skupinou jsou komunikačním handicapem znevýhodnění žáci, jejich učitelé a další zaměstnanci školy. Následně se projekt dotkne i rodičů žáků. Takto podpořený projekt umožní plně využít schopností žáků i učitelů a u žáků na základě kultivované komunikace rozvíjet sociální inteligenci.

Projekt by měl školám, které cítí potřebu změny, nabídnout fungující a ověřený systém zpracovaný v krocích a směřující k vytvoření bezpečného prostředí nutného pro zvýšení efektivity výuky.

Rozpočet 4 500 000 Kč

 

 

Učíme se e-learningem

Základní škola Brno, příspěvková organizace, Novolíšeňská 10, Brno

Projekt  bude zaměřen na implementaci e-learningu do vyučování  některých vzdělávacích oborů na základní škole. Projekt nemá za cíl suplovat běžné učebnice a klasické postupy, ale při osvojování učební látky rozšířit učební postupy o zábavnější a více motivační formy vstřebávání informací. Konkrétní náplní projektu Učíme se e-learningem bude tvorba studijních materiálů do vyučovacích oborů, které se na projektu budou podílet – v současné době se jedná o obory anglický jazyk, informační a komunikační technologie, člověk a svět práce, fyzika, přírodopis, dějepis, výchova k občanství. Proběhnou také mnohá zaškolování pedagogických pracovníků v práci s interaktivními učebnicemi, interaktivními tabulemi nebo v práci s e-learningovými aplikacemi.

Rozpočet  2 500 000 Kč

 

 

Média ve škole

Základní  škola Brno, Bednářova 28, příspěvková organizace

Cílem projektu je vybudování moderního multimediálního vzdělávacího centra, které by sloužilo žákům celé školy  ke standardní výuce, k činnostem, jež přímo s výukou povinných osnov nesouvisí doplňuje ji a navíc rozšiřuje možnosti uplatnění žáků v dalším životě. Projekt je zaměřen na žáky a pedagogické pracovníky základní školy Bednářova a na žáky a pedagogické pracovníky škol celého kraje.  Cílovou skupinu tvoří 165 žáků naší školy a přibližně 1300 žáků  celého kraje, dále pak asi 80 pedagogických pracovníků naší školy a  škol celého kraje. Cílovou skupinu tvoří cca 1500 osob.

Rozpočet 4 450 000 Kč

 

 

Mediální výchovou a technikou ke zkvalitnění klíčových kompetencí

Evropská základní škola a mateřská škola Brno, Čejkovická 10

Projekt bude zaměřen na zlepšení podmínek k mediální výchově, vyrovnání sociálních podmínek pro žáky. V rámci projektu vzniknou nové metodické materiály pro předměty typu „výchova“. Dále metodiky, kterými škola disponuje, budou inovovány dle potřeb nejen Jihomoravského kraje, ale i evropského trhu.

Rozpočet 3 500 000 Kč

 

 

Podpora výuky anglického jazyka s využitím ICT a moderních způsobů výuky

Základní škola, Brno, Labská 27, příspěvková organizace

Cílem našeho projektu je vytvoření knihovny, metodických a pracovních listů, které přinesou do výuky inovativní styl učení, který povede ke zvyšování motivace dětí, k rozvoji jejich slovní zásoby. Žáci zlepší své dovednosti ve vyhledávání informací a porozumění textům. Zřízením jazykové laboratoře chceme posílit poslechové dovednosti. Žáci budou poslouchat a řešit situace nejen z CD ROMů, ale také dialogy rodilých mluvčích přímo z internetu. Zapojením žáků do interaktivní výuky budeme rozvíjet nový způsob komunikace a myšlení v anglickém jazyce s přesahem do dalších vyučovacích předmětů.

Rozpočet 3 000 000 Kč

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama