Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2010 10:22:49

Rekonstrukce haly Rondo jde do finále

Rekonstrukce haly Rondo jde do finále

Brno se dočká moderní víceúčelové haly!

Ukončení rekonstrukce haly Rondo, která započala v červnu 2009, se blíží. Rondo se proměňuje v moderní víceúčelovou halu, která je určena nejen pro lední hokej, ale sloužit bude také dalším sportovním a kulturním akcím ve městě. Halu těsně před dokončením si půjde prohlédnout v pondělí 2. srpna 2010 primátor Brna Roman Onderka. Právě město Brno zde investovalo v době ekonomické krize částku ve výši 400 milionů korun, která znamenala odstartování největších oprav od položení základního kamene haly v roce 1972.

„Investici 400 milionů korun považuji v době celosvětové krize za mimořádnou a jen dokazuje ekonomickou vyspělost města. Nebylo jednoduché vyčlenit takovýto objem finančních prostředků. Navíc mnozí pochybovali, že se podaří realizovat rekonstrukci takového rozsahu v tak krátkém čase, že i po dobu rekonstrukce budeme schopni zajistit podmínky pro hokejovou Kometu v jejím prvním extraligovém roce po návratu do nejvyšší hokejové soutěže, a že zachováme kapacitu hlediště. Jsem hrdý na skutečnost, že právě toto vše se podařilo a z víceúčelové haly Rondo se stala nejen jedna z nejnavštěvovanějších hal v Evropě, ale také moderní a připravená hala pro realizaci špičkových sportovních či kulturních akcí,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka

Současnost

V současné době se dokončuje výměna sedaček a postupně se začíná „zaledovávat“ plocha pro lední hokej. Předpokládaný termín pro osazení kostky je od 5. srpna 2010.

Čeho se týkala rekonstrukce?

V hale Rondo byly opraveny a vyměněny kompletně inženýrské sítě včetně kanalizace, došlo k výměně technologického zařízení budovy, byla instalována nová vzduchotechnika, rekonstrukcí prošlo veškeré zázemí haly (nové šatny, V.I.P. prostory atd.), ocelová konstrukce byla nově natřena, došlo k celkové výměně akustických podhledů, přistavěly se další prostory včetně větších šaten a zázemí, byly přistavěny nové ubytovací prostory pro sportovce a účinkující, byla provedena výměna sedaček, došlo k instalaci nového osvětlení a instalována bude rovněž kostka nad ledovou plochou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama