Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2010 16:46:49

Roman Onderka: Oprava vily Tugendhat začala

Roman Onderka: Oprava vily Tugendhat začala

Město Brno zajistí zachování odkazu Ludwiga Miese van der Rohe, představitele světové klasické moderny.

Právě dnešního dne byla funkcionalistická vila Tugendhat – památka UNESCO – skvost nejen brněnské architektury - předána společnosti, která vyhrála výběrové řízení na její rekonstrukci .

Přesto, že již v roce 2001, kdy byla tato památka zapsána do seznamu UNESCO a v zápisu se objevila podmínka, že vilu je potřeba opravit a uvést do původního stavu, přes několikaleté spory odborné veřejnosti, přes složitosti výběrových řízení se podařilo dosáhnout zahájení rekonstrukce, jejíž úspěšná realizace zajistí záchranu této mimořádné památky celosvětového významu a jednoho ze symbolů města Brna.

Osobně jsem přesvědčen o tom, že bude zúročeno 14 let příprav, práce mnoha zúčastněných a město Brno bude moci přivítat v nově opravené vile Tugendhat laickou i odbornou veřejnost z celého světa ještě ve větším rozsahu než doposud.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama