Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2010 17:19:54

Rozsáhlá rekonstrukce historického jádra města běží dle plánu

Rozsáhlá rekonstrukce historického jádra města běží dle plánu

Brno získává novou tvář

Už v prvním červencovém týdnu by měli stavaři v rámci rekonstrukce ulice Joštovy – úsek Moravské nám. – Komenského náměstí dokončit zadláždění prostoru před Ústavním soudem a zároveň s tím bude probíhat také dláždění úseku mezi Nejvyšším správním soudem a ulicí Českou, včetně tramvajové trati. Město tím chce pro chodce co možná nejvíce zlepšit současný velice nepříjemný průchod rekonstruovanou ulicí.

 

Úplná výuka tramvajové a individuální dopravy umožnila dále sejmutí kolejového svršku  a přistoupení k rekonstrukci kanalizačních přípojek, vodovodních propojů vedoucích napříč tramvajovou tratí. Zároveň se propojují jednotlivé části kanalizační stoky tak, aby mohla být po svedení splaškových vod z původního řadu do nového zprovozněna. Zprovoznění páteřní stoky se předpokládá koncem července.

 

Stavba se uskutečňuje v souladu s harmonogramem prací a v této chvíli nic nenasvědčuje tomu, že by měl být ohrožen termín zářijového zprovoznění tramvajové dopravy mezi Červeným kostelem a Moravským náměstím.

  

Na rekonstrukci Moravského nám. navázala rekonstrukce Joštovy ul. (I.etapa, až po Červený kostel). Investice města 189 mil. Kč (z toho EU 120 mil. Kč). Termín dokončení je únor 2011. Plánované ukončení výluky MHD je v srpnu 2010.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama