Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2010 15:18:56

Streetball ovládne Brno!

Streetball ovládne Brno!

Sport považuji za efektivní formu trávení volného času nejen našich nejmenších, a proto vždy vítám zatraktivnění nabídky sportovních aktivit.

Již zítra, v sobotu 15. 5. 2010, bude v Brně zahájen turnaj STREET Brno 2010. Setkání pod jedním košem se v městské části Vinohrady uskuteční  již podvanácté.

 

Právě před 12 lety totiž bylo otevřeno toto streetballové  hřiště  a to jako první svého druhu v Brně.  Utkají se dorostenecké, juniorské, mužské,  ženské i smíšené týmy z České republiky a ze Slovenska. Nebudou chybět ani hráči brněnští. Kromě samotného turnaje proběhne soutěž ve střelbě trestných bodů a ve smečování.

Před 12 lety znala většina Brňanů streetball, který je formou městského basketballu,  jen z amerických filmů, kde při něm „válí“  borci v tričkách velikosti XXL a šortkách až po kotníky. Dnes však – a je to velká  zásluha  právě sportovního klubu Vinohrady – má  streetball už  i u nás zázemí a dobrou hráčskou základnu a Brno se díky tomu stává dějištěm řady streetballových turnajů.

A to není konečná,  protože streetball díky své atraktivitě stále získává nové a nové příznivce. Není zde potřeba dvou košů a tolika hráčů, nejsou tak striktně daná pravidla. Hra má velký spád a dynamiku, zápasy jsou plné napětí, osobních soubojů a neuvěřitelných smečí, což přivádí diváky po zásluze do varu.

 

Věřím, že našim hráčům se bude dařit i nadále a to nejen v soutěžním klání, ale i při získávání našich nejmenších a vytváření jejich kladnému vztahu ke sportu obecně. Jsem přesvědčen, že i brněnská veřejnost si dnes již tradiční sportovní akci užije.

 

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor města Brna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama