Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2010 11:19:50

Ukážeme vám Brno, jak jej neznáte

Ukážeme vám Brno, jak jej neznáte

aneb Léto v Brně plné novinek

Novinkou, která je pro letošní teplé měsíce pro zájemce v Brně připravena, je prohlídka s názvem Stará radnice a něco navíc. Po celé léto od pátku do neděle mohou návštěvníci v rámci této exkluzivní prohlídkové trasy spatřit nejen vnitřní – historií prodchnuté – prostory Staré radnice, ale i tzv. Mincmistrovský sklep na Dominikánském náměstí.

Nedávno zde skončily stavební práce a po letní sezóně bude sklep opět uzavřen a expozičně vybaven. Okruh začíná přímo v Mincmistrovském sklepě, následně si návštěvníci mohou prohlédnout Starou radnici. Ta je na území města Brna nejstarší světskou městskou památkou. Zde čeká návštěvníky prohlídka Klenotnice, barokně vyzdobeného iluzionistického Freskového sálu či sálu Křišťálového a Ernova. V další části prohlídkové trasy mohou zájemci vystoupat po 173 schodech do výšky zhruba 67 metrů na radniční věž, odkud mohou spatřit panorama města Brna.

1)   

1)    Největší novinkou letošní vnější turistické trasy města Brna je však zprovoznění turistických minibusů. Ty projíždějí tzv. malý a velký turistický okruh. Velký je spojen s lodní přepravou a návštěvou hradu Veveří a je realizován vždy v sobotu a v neděli. Malý okruh seznamuje návštěvníky se 13 významnými pamětihodnostmi Brna – jde o historický průřez jednotlivými stylovými obdobími. Návštěvníci tak v doprovodu turistických stevardů uvidí exteriér např. Mahenova divadla, Zemanovy kavárny, vily Tugendhat, prohlédnou si vily v Jiráskově čtvrti či secesní třídu Veveří a vyjedou na hrad Špilberk, kde mohou vystoupit a projít se pěšky zpět do centra, případně se minibusem vrátit na Malinovského náměstí). Turistický minibus je bezbariérový, tudíž vhodný i pro handicapované občany. Pro ještě váhající či tuze lenivé návštěvníky byla vytvořena imaginární trasa turistického okruhu i na maps.google.com.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama