reklama

Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2010 19:36:58

Žádné omluvy nepomohou

Žádné omluvy nepomohou

Oběť Milady Horákové a dalších nelze zapomenout

 

Dnes je to přesně šedesát let, kdy byl vynesen rozsudek smrti nad Miladou Horákovou a dalšími  třemi z třinácti  obžalovaných v politickém procesu, který se zapsal černým písmem do historie naší republiky a nesmí být nikdy zapomenut.  Kdo z falešně obžalovaných z protistátní diverzní činnosti tehdy nebyl popraven, byl komunisty na patnáct až dvacet let uvězněn v krutém žaláři.  Měli bychom mít stále na paměti,  že mezi nimi byli i dva sociální demokraté - profesor Zdeněk Peška a senátor Vojtěch Dundr. Ten bohužel v roce 1957 na následky nelidského věznění zemřel.

Ať se dnešní komunisté nad těmito událostmi kroutí a omlouvají,  jak chtějí, nesmíme jim odpustit, že jsou pokračovateli zločinecké strany, která tyto otřesné politické procesy zinscenovala. Vinu ze sebe nikdy nemohou smýt. Já jako sociální demokrat jsem proto vyzval naši stranu, aby se od KSČM s konečnou platností distancovala, aby jí vyslala jasné stanovisko – už nikdy s vámi nebudeme vládnout! Ani nahlas, ani potichu!  Deklarace bohumínského sjezdu je pro mne málo. Jednou provždy se zbavme komunistického stínu, který je nám neustále v patách. Sociální demokracie musí projít sebereflexí, ubrat plyn směrem doleva a stát se středolevou politickou stranou se zvýšeným koaličním potencionálem. Jakákoliv spolupráce s komunisty by byla cestou do pekel. Jsem přesvědčen, že i nejasné signály, které vysílala ČSSD ohledně možné tiché spolupráce s KSČM po případných vítězných volbách, byly jednou z příčin, proč někteří sympatizanti nakonec hlas pro nás do volebních uren nevhodili.

Dne 8.června 1950 byl vynesen rozsudek smrti nad nevinnou matkou šestnáctileté dcery, který byl i přes mezinárodní protesty 27.června vykonán. Nebyla sama, koho komunistický teror připravil o život,  nebo mu podlomil zdraví, nebo ho alespoň připravil o generacemi opečovávaný majetek a udělal z něj bezdomovce. Každý z nás zná někoho, jehož rodina byla čtyřiceti lety vlády  KSČ nějak postižena.  A těmto lidem musíme dát jasně najevo, že jsme na jejich straně.  Vždyť minulý režim pronásledoval i členy sociální demokracie. Připadá mi proto neuvěřitelné, že by snad někteří dnešní členové strany  chtěli přijmout komunistickou výzvu ke společnému tanci. Těmto  tendencím je třeba říct jasně a nahlas NE!

Váš

Roman Onderka

zdroj: http://romanonderka.blog.idnes.cz/c/142462/Zadne-omluvy-nepomohou.html

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama