Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.12.2020 10:44:57 - STOP!

Opatření

Jak to, že najednou jsou i ve 4 stupni otevřené všechny obchody a služby s omezením, které platí třeba pro potraviny? Rozumějte mi správně, jsem pro, ale nepotvrzuje se tím, že jste předtím postupovali neoprávněně, nesystematicky a hlavně nespravedlivě? A proč tedy není možné, aby za dodržení určitých pravidel fungovalo vše? A bude platit zákaz nočního vycházení i na Silvestra? A pokud ano, proč, když na půlnoční mše neplatí? Ještě poslední dotaz, prý zase přejdeme do 5. stupně. To bude zase v neděli zavřeno? A bude to platit už tuto neděli? Děkuji za odpovědi a přeji klidné svátky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.12.2020 18:38:13 - Bc. Roman Onderka, MBA
 

Dobrý den,

také jsem kritizoval vládu, že byly otevřené jen velké řetězce ve kterých se prodávalo vše a ostatní obchody byly zavřené. Jsem rád, že se tato nespravedlivost odstranila. Chápu, že opatření proti  Covidu nás všechny obtěžují a často se zdají i nelogická. Je to dáno tím, že se vláda snaží co nejvíce omezit přenos nemoci a zároveň si je vědoma, že se nacházíme v čase vánočních svátků. Bohužel poslední čísla o nákaze nejsou skutečně příznivá.

Dnešní stav:

Ve středu stoupl index rizika protiepidemického systému PES z hodnoty 76, na níž se držel posledních pět dní na hodnotu 81 bodů. Obě hodnoty spadají do pátého stupně pohotovosti. Nejnižší index má Praha (66), ta zároveň jako jediná svým skóre nespadá do nejtěžšího stupně. Naopak nejhůře je na tom Moravskoslezský (85) a Karlovarsky kraj (86).

Podle úterního vyjádření ministra Blatného se již zhoršující se situace a opětovné nárůsty nakažených začínají pomalu projevovat i na kapacitách nemocnic, nejpatrnější je to podle něj na severní Moravě.

V úterý přibylo nejvíce nových případů od 6. listopadu, a to 10 821. Aktuálně má Covid diagnostikováno necelých 89 tisíc pacientů, z toho 4782 v nemocnicích.

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci vláda ve středu rozhodla o přesunu ze čtvrtého stupně pohotovosti v rámci protiepidemického systému PES do pátého. Česko se do něj znovu vrátí od 27. prosince. Zavřít budou muset až na výjimky všechny obchody či služby.

S přáním všeho dobrého

Roman Onderka