Bc. Zuzana Kocumová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2023 6:37:00

Bazén za 1,5 miliardy je úlet

Bazén za 1,5 miliardy je úlet

Nově vypočtená cena rekonstrukce bazénu se vyšplhala už na 1,5 miliardy. Za tuto cenu, kterou nově představil náměstek Židek (ODS), je rekonstrukce mimo finanční realitu Liberce. A přitom se má přebourat a znovu stavět i to, co je funkční.

 „Očekávali bychom, že vedení města, které na radnici sedí už druhé období, má trochu představu, co je v možnostech rozpočtu. Místo toho se za 5 let vedení města v čele se Starosty pro Liberecký kraj výše nákladů vyšplhala na pětinásobek a zbytečné položky v rámci rekonstrukce se nijak neomezily,“ konstatuje Kocumová.

Ta dlouhodobě upozorňuje na to, že město připravuje maximalistický projekt, a přitom na jeho realizaci nemá vyčleněnu ani korunu.

„Součástí je například extrémně nákladné totální překopání vstupů a šaten, kdy oddělené šatny má nahradit vstup společný. Ve svém okolí neznám nikoho, koho by tento problém pálil. Problém to může být jen pro pár lidí, kde i větší dítě jiného pohlaví musí být pod dohledem dospělého, ale to by se dalo řešit nenákladným způsobem. O to ale evidentně není zájem,“ dlouhodobě kritizuje postup vedení města Kocumová.

Jak na tiskové konferenci přiznali sami zástupci rady města, tak v případě realizace by investice do bazénu naprosto vyčerpala finanční prostředky na veškeré ostatní investice po dobu minimálně tří let. Silnice, chodníky, rekonstrukce sídlišť, údržbu zeleně, opravy škol a další. Na to by se muselo zapomenout.

Liberec otevřený lidem se také už několikátý rok marně snaží, aby vedení města začalo ukládat do rezervy aspoň menší částky, ze kterých by se nutné opravy financovaly. Marně.

A tak zde na jednu stranu máme nyní už nejdražší projekt bazénu v České republice, na úrovni, za které se staví aquaparky, a na straně druhé ani jedinou korunu na zajištění financování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama