Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2019 13:05:00

Budoucnost konopné legislativy s přispěním expertů? Říkáme ano

Budoucnost konopné legislativy s přispěním expertů? Říkáme ano

Piráti otevřeli ve Sněmovně debatu o současném rámci a budoucnosti právní úpravy v oblasti konopí. Diskuze se netýkala jen novely, umožňující rekreační využití, kterou předložili Piráti loni, ale rovněž léčebného využití a komerční legislativy.

 Piráti pokračují ve snahách o nápravu konopné legislativy. Z toho důvodu pozvali ke kulatému stolu experty z řad lékařů s praktickými zkušenostmi a zástupce pacientů či komerčních subjektů. Při této příležitosti zároveň založili expertní skupinu, která se bude zabývat budoucími výzvami konopné legislativy.

„Naše dosavadní snahy o posun v konopné legislativě se dosud u vlády nesetkaly s pozitivní reakcí. Doufáme, že prostřednictvím rozvoje spolupráce s odborníky budeme schopni přesvědčit premiéra Babiše a ostatní zástupce vlády, kteří tak rádi deklarují, že jejich představa řízení země předpokládá právě aplikaci názorů expertů,“ komentuje pirátský poslanec a expert na problematiku konopí Tomáš Vymazal.

„Chceme, aby se stala transparentní tvorba legislativy a strategických dokumentů s přispěním odborníků a široké veřejnosti běžnou praxí. Tento postup budeme v budoucnu aplikovat například i na oblast prevence a minimalizace rizik,“ dodává garant programového bodu Psychotropní látky Janka Michailidu.

Členy expertní skupiny budou mimo jiné i Radovan Hřib z Fakultní z Nemocnice u Sv. Anny, advokát z advokátní kanceláře Havel & partneři František Korbel či například bývalý ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Martin Beneš a další.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama