Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2019 17:17:00

Pěstujme jídlo, ne řepku

Pěstujme jídlo, ne řepku

Komentář na facebookovém profilu k zemědělské politice EU

 Chcete pěstovat jídlo a jiné užitečné plodiny, nebo pěstovat paliva? Piráti mají jasno. Pěstujme jídlo, ne řepku, která devastuje českou půdu a podzemní vody.

V Evropě budeme prosazovat zastropování dotací pro velké agropodniky. Ušetřené prostředky by měly být k dispozici malým farmářům.

Podpoříme udržitelné zemědělství a zlepšování kvality půdy, životních podmínek zvířat a biodiverzitu. Budeme prosazovat, aby dotace byly podmíněny šetrným přístupem ke krajině a podporovaly rozvoj venkova, ne obřích agrokorporací.

Zasadíme se o reformu společné zemědělské politiky směrem k zakotvení udržitelného nakládání s půdami, diverzifikaci pěstovaných plodin a ochrany biodiverzity jako nadřazených cílů nad okamžitou produkci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama