Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2010 14:08:53

Piráti v sobotu zvolí nové předsednictvo

Piráti v sobotu zvolí nové předsednictvo

Praha, 24. 8. 2010 – tisková zpráva České pirátské strany

V pořadí již třetí zasedání celostátního fóra České pirátské strany se uskuteční v sobotu 28. srpna 2010 v Brně. Předseda strany dopoledne seznámí všechny členy s fungováním strany za předchozí rok a členové následně odpoledne zvolí nové republikové předsednictvo. Volební období současného předsedy Ivana Bartoše, a místopředsedů Jiřího Rezka, Mikuláše Ferjenčíka a Jiřího Kadeřávka staršího totiž uplyne právě 28. srpna, tedy tři měsíce po volbách do sněmovny. Dále proběhne všeobecná diskuse ke komunálním volbám, ve kterých budou piráti prezentovat svá témata jako transparentní obec, závazné obecní referendum, otevřený a svobodný software na obecních úřadech a školách. V nadcházejících volbách piráti také postavili v Praze 11 kandidáta na senátora Pavla Přeučila, šéfredaktora 21. století, který se bude zasedání také účastnit.

Zasedání proběhne v prostorách sálu v 5. patře, Mezírka 1, Brno. Prezence pro členy začíná v 8.30, pro novináře a ostatní účastníky v 9.00. Do budovy vcházejte přes prostory WebStep Linux Center ze strany ulice Kounicova. Zasedání zahájí úřadující předseda strany v 10.00; nové republikové předsednictvo se bude volit odpoledne a v 16.00 bude nové předsednictvo prezentovat závěry zasedání novinářům na tiskové konferenci. (Podrobné informace včetně detailního programu a časového rozpisu jsou uvedeny v článku na Piratopedii.)

Jiří Kadeřávek mladší, který loni v dubnu stranu zakládal, k srpnovému zasedání v Brně řekl: „Scházíme se, abychom dále rozvinuli myšlenkový směr, který se aktualizoval v prostředí svobodné komunikace na Internetu. Směr zdůrazňující svobodu komunikačního prostředí, informací a vzdělání jako nutnou podmínku pro liberální demokracii a pro zachování úcty, respektu a férovosti ve společnosti. Scházíme se v úctě k tradicím moderní demokracie, ke společně sdíleným liberálním hodnotám a pravidlům. Jsme strážci svobodného kyberprostoru, zdůrazňujeme demokratický, korektností nesvázaný dialog, raději ostrou diskusi a z ní vycházející porozumění před represí a vynuceným respektem k autoritám. Představujeme politickou avantgardu digitálního věku, pokračování idejí americké a francouzské revoluce. Přivítáme kohokoliv, kdo je ochoten s námi diskutovat a podílet se na dalším růstu našeho myšlenkového hnutí.“

Všichni piráti mají na zasedání jedinečnou příležitost setkat se s ostatními piráty. Podle jednacího řádu celostátního fóra budou o bodech předem oznámených rozhodovat členové strany v době svolání zasedání, o ostatních pak všichni členové strany. Dá se očekávat, že zasedání bude označeno za veřejné a novináři na něj budou mít přístup. Zasedání je jedinečnou příležitostí, jak poznat piráty a seznámit se s fungováním strany. Kapacita zasedacího sálu je ale omezená, a tak by si měli členové a novináři rezervovat místo v registračním formuláři. 


Odkazy:
Registrační formulář - http://tinyurl.com/2fntyf5
Podrobné informace s programem - http://www.ceskapiratskastrana.cz/wiki/akce:cfbrno
Informační článek na pirátských novinách -http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=31128

Česká pirátská strana prosazuje respekt k elementárnímu právu člověka na svobodné šíření informací a striktní ochranu soukromí. Přináší novou politiku digitálního věku založenou na transparenci a informační společnosti. V posledních volbách ji podpořilo přes 42 000 voličů.

Za mediální odbor ČPS:

  • Jan Podhajský - Jan (tečka) Podhajsky (zavináč) ceskapiratskastrana (tečka) cz - tel.: 732 143 289
  • Jaroslav Kučera - jaroslav (tečka) kucera (zavináč) ceskapiratskastrana (tečka) cz - tel.: 737 987 115
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama