Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2018 9:09:00

Plzeňští piráti uspořádali tiskovou konferenci ke komunálním volbám 2018

Plzeňští piráti uspořádali tiskovou konferenci ke komunálním volbám 2018

Na této konferenci byl představen lídr České pirátské strany na Plzeňský magistrát Pavel Bosák a ostatní lídři městských obvodů.

V rámci tiskové konference představili pirátští kandidáti svůj volební program, s kterým se budou snažit uspět ve volbách a následně prosazovat na magistrátu.

Představena byla nejdůležitější témata, která chtějí Piráti řešit, jako například otevřená radnice, školství, doprava, infrastruktura, MHD, agenturní zaměstnávání a ubytovny. Jako nejpalčivější problém, se kterým magistrát nic nedělá, vidí Pavel Bosák v agenturách a ubytovnách: „Je to důsledek krátkozraké politiky plzeňské socdéesky. Umožnili nekontrolovanou výstavbu výrobních kapacit a tím i skokový nárůst potřeby dovážet pracovní sílu. Chceme využít všechny městu dostupné nástroje, abychom tenhle trend obrátili.“.

Následně se řeči ujal předseda místního sdružení a lídr kandidátky na městském obvodě Plzeň 3 Pavel Šrámek: „Měli bychom se všichni jednoduše podívat na to, komu město platí, za co a hlavně jak často. Myslím, že bychom se měli poučit např. od Prahy 7, která přehledně zobrazuje své faktury za konkrétní projektové a investiční akce.“

K programovému bodu školství se vyjádřila Magdaléna Daňková, lídr na městský obvod 1: „Chceme více propojit školy a firmy a zavést větší počet placených praxí jako je tomu v sousedním Německu. Zároveň klást důraz na jazyky a finančně podporovat zahraniční spolupráce a výměnné pobyty studentů a učitelů“.

Dalším palčivým tématem, které se týká snad každého Plzeňáka, je doprava. „Expresní autobusové linky připomínají rychlíky na železnici - i když v jejich trase jezdí zastávkový spoj, vyplatí se často jet tím, který je rychlejší a zastavuje jen někde. Jako pilotní projekt zavedeme expresní variantu linky 30, u níž očekáváme celkovou jízdní dobu v obdobné trase až o 15 minut kratší.“ dodal Tomáš Pastirčák, který je garantem programového bodu doprava a zároveň lídr pirátské kandidátky na městském obvodě Plzeň 4.

Jako poslední se slova ujal Petr Vileta: „Před několika lety jsem Piráty zastupoval v komisi pro zlepšení otevřenosti Plzeňského kraje vůči občanům a opravdu se to tehdy povedlo, v žebříčcích neziskovek se Plzeňský kraj dostal nahoru. Na plzeňském Magistrátu bych v této činnosti rád pokračoval. Myslím, že Magistrát potřebuje zlepšit otevřenost jako prase drbání“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama