Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2023 10:21:00

Politika se nesmí snížit jen k šíření lží a strašení

Politika se nesmí snížit jen k šíření lží a strašení

Piráti podali v červenci 2021 žalobu na bývalého premiéra Andreje Babiše za šíření lži na Twitteru, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

 Zástupci Pirátské strany se pokusili prvně s Andrejem Babišem věc řešit mimosoudní cestou, ten to ale odmítl. Vrchní soud v Praze dnes rozhodl pravomocně, poslanec Babiš musí lživý příspěvek odstranit a uhradit náklady řízení.

„Piráti pravomocně vyhráli soud s poslancem Andrejem Babišem. Ten před minulými volbami strašil lidi stěhováním migrantů do chat. Vrchní soud v Praze dnes rozhodl, že tato předvolební reklama neměla racionální základ a nařídil mu ji odstranit. Kampaň se má vést čestně a poctivě. Je to důležitý vzkaz, že lhát je nepřípustné a takové chování je v rozporu se zákonem. Máme odvahu bojovat i s nejmocnějšími magnáty a jejich dezinformacemi. Pan poslanec Babiš se tak stává nejvýznamnějším pravomocně usvědčeným dezinformátorem a měl by se za své předvolební chování omluvit, nikoliv v něm pokračovat, jak jsme viděli v prezidentských volbách,” okomentoval rozsudek soudu předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek.

Nejde o jedinou kauzu předsedy hnutí ANO. Na začátku března rozhodl pravomocně Krajský soud v Praze, že se Andrej Babiš musí za nevhodné a lživé výroky omluvit pirátskému senátorovi Lukáši Wagenknechtovi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama