Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2020 10:21:00

Poslanci interpelovali ministry online na sociálních sítích

Poslanci interpelovali ministry online na sociálních sítích

I když nouzový stav a omezení provozu postihly i Poslaneckou sněmovnu, Piráti se ani v takových chvílích nevzdávají své opoziční práce.

 S poslaneckým klubem Starostů a nezávislých se proto včera, v pravidelný den pro interpelace, rozhodli obrátit se svými dotazy na členy vlády online. Otázky opozičních poslanců nahrané na video putovaly k ministrům prostřednictvím jejich účtů na sociálních sítích a interpelující poslanci touto cestou žádají členy vlády o odpovědi.

Mezi těmi, kdo se rozhodli touto formou na ministry obrátit, nechyběli předseda Pirátů Ivan Bartoš nebo poslanci Mikuláš Ferjenčík, Lukáš Kolářík, Tomáš Martínek či například Ondřej Profant. Z klubu Starostů interpelovali například předseda strany Vít Rakušan či poslanci Petr Gazdík a Věra Kovářová.

Předsedu Pirátů například zajímalo, proč se vláda rozhodla projednat kontroverzní a odborníky i širokou veřejností kritizovaný návrh stavebního zákona v době nouzového stavu. Podle Bartoše nemá svolávání mimořádné schůze logické opodstatnění, a to i proto, že se se zavedením novely do praxe nepočítá v tomto volebním období.

Poslanec Ondřej Profant, specialista na oblast IT a digitalizace, premiérovi doporučil inspirovat se ohledně koronaviru komunikací německé vlády o přijatých opatřeních a jejich zdůvodňování. V druhé interpelaci se dotázal nově jmenovaného ministra zdravotnictví Jana Blatného na probíhající hygienické kontroly v nemocnicích a také na problematiku špatného trasování.

Pirátský poslanec Lukáš Kolářík se tázal ministryně financí Aleny Schillerové, zda vláda řeší, jak dostat vyřazenou IT techniku ze státních úřadů do škol.

Poslanec Mikuláš Ferjenčík se premiéra Andreje Babiše zeptal, jak je možné, že ke zrušení superhrubé mzdy předložilo jeden návrh hnutí ANO, jeden ČSSD a jeden KSČM? Koalice už neexistuje?

Poslanec Tomáš Martínek se obrátil na nového ministra zdravotnictví s dotazem, v čem jsou nebezpečnější venkovní farmářské trhy než supermarkety. Proč omezení počtu lidí neplatí pro supermarkety?

Úplný přehled interpelačních videí naleznete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama