Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2020 18:53:00

Svoláváme mimořádnou schůzi Sněmovny

Svoláváme mimořádnou schůzi Sněmovny

Komentář na facebookovém profilu k návrhu mimořádné schůze Poslanecké sněmovny

 „Chytrá karanténa stále nefunguje, stát nesdílí podrobné aktuální statistiky s vědci, zatajuje informace a v opatřeních je chaos. Vláda převzala víc než polovinu opatření navržených opozicí, téměř výhradně však s několikatýdenním zpožděním, aby mohla návrhy vydávat za své. Tato zdržení znamenala komplikace pro statisíce občanů v nejistotě a demonstrovala nezodpovědný přístup vlády založený na sebeprezentaci a pravidelných tiskových konferencích, na nichž vláda ze dne na den měnila nařízení. Máme proto připravené hodnocení vlády, které vychází z dat a analýz. Navrhneme proto usnesení Sněmovny zavazující vládu k preventivním opatřením proti druhé vlně epidemie, aby se nemohla opakovat stejná situace,” uvedl Jakub Michálek.

„Nákupy ochranných pomůcek na základě výjimky během nouzového stavu dosahovaly řádově miliard korun z veřejných zdrojů. Piráti a někteří investigativní novináři rozkryli řadu podezřelých nákupů a na základě našich podnětů se věcí zabývá NKÚ a FAÚ. Podezřelé a předražené nákupy zboží za stamiliony, včetně dokládání falešných certifikátů od nastrčených firem a lidí, medializovaly i sdělovací prostředky, včetně faktu, že dodávky obsahovaly nekvalitní nebo vadný materiál, a to mnohdy i bez platného certifikátu. Vláda následně přišla s pochybnou změnou zákona o veřejných zakázkách, ve které by se takové nekalé praktiky legalizovaly nastálo a pro všechny resorty státu. Během krize jsme byli jako konstruktivní opozice zdrženliví. Nicméně teď je situace pod kontrolou a je ve veřejném zájmu, abychom nákupy prověřili, vyvodili odpovědnost a navrhli zlepšení systému. Zde může vyšetřovací komise sehrát zásadní roli,“ dodal předseda strany Ivan Bartoš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama