Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2019 9:15:00

Vejprnice nedodržují pravidla pro petice

Vejprnice nedodržují pravidla pro petice

V zákonné lhůtě nebylo starostou Pavlem Karpíškem (ODS) svoláno zastupitelstvo, které by se v zákonné lhůtě zabývalo peticí občanů. Ti vyjadřují nespokojenost s výstavbou dalších průmyslových hal v katastru obce.

 Výstavba se měla přitom týkat pouze dvou hal, jak se přímo v radničním periodiku Náves v roce 2016 vyjádřil zástupce developera firmy Amesbury pan Svatoň. Tento slib ale nebyl naplněn a Nyní se připravuje budování dalších. Občané se obávají dalšího prohlubování negativních jevů, zejména nárůstu kriminality a kamionové dopravy. Že obavy nejsou plane, dokládá visící logo Fedexu na jedné z hal, tato firma je jednu z největších logistických firem světa. Své skladovací doky zde otevřela i firma Lorenc Logistic.

Zvláštní je především postoj starosty a senátora Karpíška. Předložili jsme petici, která měla být vyřízena zastupitelstvem obce v zákonné lhůtě do konce srpna 2019. K tomu však nedošlo s odvoláním na jednací řád zastupitelstva, ten však žádné ustanovení, týkající se peticí neobnáší. Podle starosty se musí k petici nejdřív vyjádřit rada.

„Podivuji se, že Pavel Karpíšek starosta a senátor v jedné osobě, který navíc vystudoval práva, neví, že zákon má větší právní sílu než jednací řád zastupitelstva. Osobně mi přijde, že vedení obce jde na úkor svých občanů na ruku developerovi. O důvodech, proč tomu tak je, můžeme jen spekulovat,“ dodává pirátský zastupitel Jiří Pek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama