Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2021 15:45:00

Sociální demokracie je tradiční součástí českého politického života

Sociální demokracie je tradiční součástí českého politického života

Komentář na faceebookovém profilu k 143. výročí vzniku strany

 Nejsme možná nejmladší politická strana, a s trochou nadsázky bychom se mohli na české politické scéně přirovnat k prababičce. Jsme nejstarší parlamentní strana, která v sobě nese desítky let zkušeností.

Vznikli jsme jako hnutí za ochranu slabších proti silnějším, vždy jsme bránili zájmy a práva zaměstnanců. A ani dnes, po 143 letech, není stále vyhráno.

Byli jsme u toho, když první dělníci a dělnice bojovali za svá základní práva, byli jsme u vzniku Československé republiky, už v prosinci 1918 jsme kupříkladu prosadili osmihodinovou pracovní dobu.

Byli jsme tu v dobách dobrých, ale i špatných. Představitelé ČSSD byli trnem v oku všem nedemokratickým režimům. Stáli jsme u obnovy naší země po roce 1989 a i dnes stojíme na straně pracujících občanů. Třeba právě v době epidemie, kterou teď všichni prožíváme.

Sociální demokracie je tradiční součástí českého politického života. A musí jí zůstat i nadále, jinak zaměstnanci, drobní živnostníci, sociálně znevýhodnění či senioři v naší zemi ztratí partnera, který jim stojí po boku vždy, když je to potřeba. Už 143 let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama